E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri bilanço ile düştü---

Avrupa hisseleri bilanço ile düştü

Avrupa hisseleri bilanço ile düştü
13 Kasım 2013 - 10:40 borsagundem.com

Avrupa hisseleri gerileyerek Stoxx 600'ün üst üste 2. gün düşebileceği sinyalini veriyor

Avrupa hisseleri gerileyerek Stoxx Europe 600 Endeksi'nin üst üste 2. gün düşebileceği sinyalini verirken, yatırımcılar şirket bilançolarını fiyatlamaya devam ediyor. ABD endeks vadelileri ve Asya hisseleri de düştü.

Bankalar ve petrol firmaları düşüşe öncülük etti. ProSiebenSat.1 Media AG yatırımcıların şirketteki hisselerini 31.53 euroda satmasıyla yüzde 6 düşüş yaşadı. Carlsberg A/S çeyrek dönemlik kâr açıklaması ve Rusya pazarı için görünümünü düşürmesiyle yüzde 3 ilerledi.

Stoxx 600 endeksi yüzde 0.4 düşerek Londra saatiyle 08:10'da 320.53 puan oldu. Endeks Avrupa Merkez Bankası'nın beklenmedik faiz indirimiyle de beraber geçtiğimiz 5 hafta boyunca tırmanış kaydetmişti. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri yüzde 0.2 geriledi, MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 1 kayıp yaşadı.

Berlin'de bulunan Kliegel & Hafner AG kıdemli piyasa stratejisti Andreas Lipkow, "Bilanço sezonunun sonuna doğru yaklaşıyoruz ve bu dönem yarım aydınlık yarım karanlık geçti. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde ABD'den gelecek olan işsizlik verileri ve imalat verileri Fed'in ne yapacağına biraz daha ışık tutacaktır. Herkes varlık alımlarında düşüşün ne zaman başlayacağını konuşuyor ve piyasa da bu konu hakkında biraz tedirgin" yorumunu yaptı.

Yatırımcılar gözlerini bu hafta ABD'den gelecek olan işsizlik başvuruları ve New York bölgesi imalat verilerine çevirerek Fed'in planları hakkında ipuçları arayacak.

Ekonomistler ABD merkez bankasının varlık alımlarını kesme planlarını Mart'a kadar erteleyeceğini tahmin ediyor. Politika yapıcıların Mart ayı itibariyle aylık 85 milyar dolarlık varlık alımlarını 70 milyar dolara indirebileceği konuşuluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)