E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri artıda---

Avrupa hisseleri artıda

Avrupa hisseleri artıda
13 Ağustos 2013 - 10:59 borsagundem.com

Avrupa hisseleri bugün Almanya ve ABD'den gelecek veriler öncesi yükselişini 4. güne taşıyor

Avrupa hisseleri veriler öncesi yeşilde... Avrupa hisseleri yükselişini 4. güne taşırken, Almanya yatırımcı güveni ve ABD perakende satışlarında artış yaşandığını göstereceği tahmin edilen veriler bekleniyor. ABD endeks vadelileri ve Asya hisseleri de yükseldi.
EON SE analistlerin beklentilerini aşan ilk yarı kâr verilerinin ardından son 4 ayın en hızlı rallisini gerçekleştirdi. K+S AG ise tahminlerin altında satış ve kazanç açıklamasıyla yüzde 2.1 geriledi.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 ilerleyerek Londra saatiyle 08:06'da 306.46 puan oldu ve 28 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Endeks 2013 yılında şu ana kadar yüzde 9.7 ilerlerken, otomobil ve finansal hizmet şirketleri bu yükselişe öncülük etti.
Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri bugün yüzde 0.1 yükseldi. MSCI Asya Pasifik Endeksi, Japonya'da makine siparişlerinin bir yıl öncesine göre Haziran ayı itibariyle yüzde 4.9 yükseldiğini gösteren veriler üzerine yüzde 1 ralli gerçekleştirdi. Nikkei gazetesinin haberine göre Başbakan Shinzo Abe şirketlere yönelik uygulanan vergi kesintilerini tekrar gözden geçiriyor.
Bugün Frankfurt saatiyle 11'de açıklanacak olan veriler Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da yatırımcı güveninin Ağustos ayında yükseldiğini gösterebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)