E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri ABD verisiyle fırladı---

Avrupa hisseleri ABD verisiyle fırladı

Avrupa hisseleri ABD verisiyle fırladı
22 Ekim 2013 - 16:01 borsagundem.com

Avrupa hisseleri ABD'de açıklanan istihdam verilerinde işsizliğin düşmesiyle ve şirket kazançlarıyla rallisini 9. güne taşıdı

Avrupa hisseleri şirketlerin beklentilerin üzerinde kazanç açıklaması ve ABD'de işsizlik oranının Kasım 2008'den bu yana en düşük seviyeye gerilemesinin ardından rallisini 9. güne taşıyarak Haziran 2010'dan bu yana en uzun kazanç periyodunu gerçekleştirdi.
Tele2 AB beklenmedik bir kayıp açıklamasının ardından son 5 ayın en sert düşüşünü yaşadı. Novartis AG yıl geneli satış beklentilerini artırmasıyla beraber yüzde 1.7 yükseldi. Telekom Austria AG ise yüzde 3.7 kayıp yaşadı.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 yükselerek Londra saatiyle 13:40'ta 320.96 puan oldu. Stoxx 600 Endeksi ABD'li yasa yapıcıların bütçe konusunda anlaşmaya vararak hükümeti 16 gün sonra tekrar işleve açmasının ardından bu ayın rallisini yüzde 3.4'e yükseltti. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri yüzde 0.3 yükseldi, MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 0.2 ilerledi.
İsviçre'de bulunan Banque Bonhote & Cie. şef yatırım yetkilisi Jean-Paul Jeckelmann, "Avrupa'da kazanç verileri karışık durumda ama beklentiler düşük. İleriye yönelik rehberlik kazançların önümüzdeki yıl daha iyi olacağı yönünde ve yatırımcılar da bu fikirden hoşlanıyor. Geçtiğimiz haftanın rallisinden sonra piyasalarda biraz aşırı alım oldu" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)