E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri 6 yılın zirvesine yakın---

Avrupa hisseleri 6 yılın zirvesine yakın

Avrupa hisseleri 6 yılın zirvesine yakın
21 Ocak 2014 - 16:40 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, gıda ve içecek üreticilerinin rallisi ile altı yılın zirvesine tırmandı...

Avrupa hisseleri, Unilever'in gıda ve içecek üreticilerindeki yükselişe liderlik etmesi ile, altı yılın zirvesine tırmandı. ABD endeks vadelileri de yükselirken, Asya hisseleri yatay seyretti. Magnum dondurmalarının üreticisi Unilever, 4. çeyrek satışlarının tahminlerin üstüne çıkmasından sonra yüzde 3.2 güçlendi. Wirecard AG, satışlarının 2013'te yüzde 22 arttığını açıklaması ile zirve rekoruna yükseldi. Alstom SA, faailyet marjı görünümünü düşürmesiyle yüzde 13 zayıfladı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 tırmanarak Londra saatiyle 13:26'da 336.72 puana çıktı ve Ocak 2008'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Standard & Poor's 500 Endeksi vadelileri yüzde 0.3 artarken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1'in altında geriledi.

Brüksel'de bulunan KBC Asset Management NV yöneticilerinden Dirk Thiels, "Makro görünüm beklendiği kadar gelişmediğinde kırılgan olunsa da, hisselere olan güveni korumak hâlâ yapılacak en mantıklı şey. Değerlemeler sıkılaşıyor. İlk çeyrek bilançoları gelene kadar beklemeye hazırız fakat hisseler yukarıda" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)