E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri 1 ayın zirvesinde---

Avrupa hisseleri 1 ayın zirvesinde

Avrupa hisseleri 1 ayın zirvesinde
04 Kasım 2013 - 16:42 borsagundem.com

Avrupa hisseleri Stoxx 600'ün gerçekleştirdiği 4 haftalık ralliyi bu hafta da genişleteceği sinyalleri veriyor

Avrupa hisseleri Stoxx Europe 600 Endeksi'nin üst üste 4 haftalık kazanç periyodunun ardından yükselmeye devam ederken, yatırımcılar şirket bilançoları ve bu hafta gerçekleştirilecek olan Avrupa Merkez Bankası toplantısını bekliyor. ABD endeks vadelileri yükselirken, Asya hisseleri düştü.

Duty-free mağazaları operatörü Dufry AG gelirlerinde artış açıklamasıyla yüzde 2.1 ilerledi. PostNL NV gelir beklentilerini yükseltmesi üzerine yüzde 4.8 değer kazandı. Ryanair Holdings Plc ise kâ beklentilerini düşürmesinin ardından yüzde 7.5 kayıp yaşadı.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.4 ilerleyerek Londra saatiyle 08:03'te 322.77 puan oldu ve bu yılın rallisini yüzde 15'e yükseltti. Gösterge endeks geçtiğimiz hafta BP ve Alcatel-Lucent gibi firmaların analistlerin beklentilerinin üzerinde sonuçlar açıklamasıyla yüzde 0.4 ilerledi.

Capital Spreads işlemcisi Jonathan Sudaria, "Her ne kadar AMB toplantısına bir kaç gün olsa da ve herhangi bir değişim beklenmese de yatırımcılar daha gevşek politikaların yolda olduğuna yönelik bazı sinyaller görmeyi bekliyorlar" yorumunu yaptı.

Standard & Poor's 500 Endeksi vadelileri yüzde 0.2 ilerlerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi Japonya hariç yüzde 0.3 yükseldi. Japonya ve Hindistan'da piyasalar tatil dolayısıyla bugün kapalı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)