E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'Avrupa harekete geçmeli'---

'Avrupa harekete geçmeli'

'Avrupa harekete geçmeli'
16 Temmuz 2013 - 07:27 borsagundem.com

ABD Hazine Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Müsteşarı Brainar, Avrupa'ya uzun vadeli düşüşü önlemek için yerel talebi artırma çağrısında bulundu

Amerikan Hazine Bakanlığı'nın en üst düzey uluslararası yetkilisi olan Lael Brainard, Euro Bölgesi yetkililerinin yerel talebi hızlandıracak bir strateji benimsememesi hâlinde Avrupa'nın uzun vadeli ekonomik duraklama riskiyle karşı karşıya olduğunu savundu.
Washington'da Carnegie Vakfı'nda konuşan Hazine Bakanlığı Dışilişkiler Müsteşarı Brainard, bu haftanın ilerleyen zamanlarında bir araya gelmeye hazırlanan G-20 ekonomilerinin büyümeyi canlandırmak için hamlede bulunmasının gerektiğini söyledi.
Dünyanın önde gelen 20 gelişen ve gelişmekte olan ekonomisi 19-20 Temmuz'da Moskova'da bir araya gelmeye hazırlanıyor. Brainard, ABD'nin sıçrama yapan konut piyasası ve daha dirençli finansal sistemiyle toplantıya daha güçlü bir pozisyonda geri döndüğünü ifade etti.
Küresel tabloya bakıldığında, dünyanın yerel talebi desteklemek için yeterli çaba göstermeyen bölümlerinin olduğundan ötürü endişe duymak için yeterli neden bulunabileceğini söyleyen Brainard, geride kalanlardan biri olarak Avrupa'yı da gösterdi. Brainard, "Bizim açımızdansa, sanıyorum ki biz uluslararası görüşmelere önceki 4 yıldakinden daha güçlü bir noktadayız" dedi.
IMF geçtiğimiz hafta Euro Bölgesi'nin bu yıl İtalya, İspanya ve Fransa'daki daralmadan ötürü yüzde 0.6 daralacağını öngördü. Uluslararası Para Fonu, ABD'nin GSYH'sinin önümüzdeki yıl yüzde 2.7 büyümeden önce bu yıl yüzde 1.7 büyüme kaydedeceğini öngördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)