E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa gaz fiyatlarında düşüş---

Avrupa gaz fiyatlarında düşüş

Avrupa gaz fiyatlarında düşüş
26 Eylül 2022 - 14:32 borsagundem.com

Avrupa’da gaz, arz endişeleri azaldıkça düşüyor.

Avrupa gaz fiyatları, kış öncesi arz endişelerinin hafiflemesi ile bugün aşağı yönlü hareket ediyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Ekim ayı vadeli doğal gaz kontratı, cuma günkü kapanışına göre 16,47 euro/MWh düşüşle 170,99 euro/MWh seviyesinden işlem gerçekleştirdi.

TTF Kış’22 vadeli kontrat ise 15,71 euro/MWh düşüşle 187,40 euro/MWh seviyesinden satış yaptı.

İngiltere NBP hub’ı Ekim kontratı Ice Futures’ta bugün en son 48,59 p/th düşüşle 237,99 p/th'e geriledi. NBP Kış’22 kontratı 36,68 p/th azalışla 450,00 p/th seviyesinden satış yaptı.

Düşüşte Almanya'nın etkisi ön plana çıktı

İngiltere merkezli bir analist, Avrupa'nın en büyük gaz tüketicisi olarak Almanya'nın ek LNG hacimleri sağlama yeteneğinin, ülkenin Kuzey Akım 1 boru hattı yoluyla Rus gazı kaybını dengelemesine ve fiyatların düşmesine yardımcı olacağını söylüyor.

Almanya merkezli kamu enerji şirketi RWE, Aralık ayında Abu Dabi'den 137.000 metreküplük ilk LNG teslimatını alacak ve 2023'te bu destinasyondan daha fazla kargo bekleniyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasından önce Almanya, gaz arzının %40'ından fazlası için Rusya'ya bağımlıydı.

Piyasa katılımcıları, Rus ihracatına alternatif tedarik haberlerinin Almanya'nın depolama sahalarını planlanandan önce doldurma başarısını artırdığını söylüyor.

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure euroope-GIE) verilerine göre, Alman depolama sahaları bir yıl önceye göre 26 yüzdelik-puan artışla %91 oranında dolu görüldü. Avrupa genelinde ise depolama tesisleri yıllık %14 artışla %87 oranında doluluğa ulaştı.

Kömür fiyatları 15 haftanın en düşük seviyesinde

 

Petrol 9 ay sonra 85 doların altına düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)