E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa gaz fiyatlarında artış---

Avrupa gaz fiyatlarında artış

Avrupa gaz fiyatlarında artış
21 Haziran 2022 - 13:48 borsagundem.com

Avrupa gaz fiyatları düşük RES üretimi ile yükseliyor.

Avrupa gaz fiyatları, Norveç iletim hattındaki bakım, düşük rüzgar enerjisi kaynaklı üretim kapasitesi, sınırlı Rus iletimi gibi nedenlerle bugün yüzde 5 artış kaydetti.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Temmuz kontratı dünkü kapanışına göre 6,38 EUR artışla 127,00 EUR/MWh'ten işlem gördü.

Bakım çalışması hacmi düşürdü

Norveç’ten iletilen doğal gaz hacmi ise bu hafta Perşembe ve Pazar günleri arasında sona ermesi gereken planlı bakım çalışmaları nedeniyle bugün yaklaşık 21 milyon mᶟ/gün düşüşle 304 milyon mᶟ/gün düzeyine geriledi.

Bu durum, Avrupa'da termik santrallere olan talebi artıran düşük rüzgar enerji santrali (RES) üretim kapasitesi ile aynı dönemde gerçekleşiyor.

Normal seviyelerin yüzde 30 altı

Almanya'nın RES kaynaklı üretim kapasitesinin yarın normal seviyelerin yüzde 30'unun altına düşmesi ve ayın geri kalanında normalin altında seyretmesi bekleniyor.

Gaz talebi, kıştan önce stokların kapasitesinin yüzde 90'ına yeniden stoklanması zorunluluğu nedeniyle yüksek kalmaya devam ediyor. Avrupa depolama tesisleri en son yüzde 55 dolulukta kaydedilmiş bulunuyor.

Çinko fiyatlarındaki keskin artış

 

Kahve fiyatları son 10 yılın en yüksek seviyesini aşabilir

 

Buğday fiyatları 11 haftanın dip seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)