E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa gaz fiyatları ılıman hava ile geriliyor---

Avrupa gaz fiyatları ılıman hava ile geriliyor

Avrupa gaz fiyatları ılıman hava ile geriliyor
28 Mart 2023 - 14:22 borsagundem.com

Avrupa doğalgaz fiyatları ılıman hava koşullarının etkisiyle geriliyor

Avrupa doğalgaz fiyatları bugün, havaların daha ılıman olduğu bir dönemde ve daha fazla arz beklentisinin piyasa üzerindeki baskıyı yeniden artırmasıyla geriliyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Nisan ayı vadeli gaz kontratı bugün en son 42,40 EUR/MWh'ten işlem gördü ve dünkü 42,53 EUR/MWh'lik kapanışına göre marjinal bir düşüş yaşadı. Kontrat gün içinde 40,76 EUR/MWh'e kadar geriledi.

İsveç Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsü (SMHI) tahminlerine göre, Batı ve Orta Avrupa'da sıcaklıklar önümüzdeki günlerde normalin 4 °C üzerine çıkacak.

SMHI meteoroloji uzmanı Torbjoern Simann, bu dönemin ardından önümüzdeki haftadan itibaren sıcaklıkların normalin 2 ila 4 °C altına inebileceğini belirtti.

Simann, gelecek hafta daha soğuk ve daha az rüzgarlı hava ihtimalinin bugün daha kesin göründüğünü ve daha ılıman bir gelişme ihtimalinin %30 olduğunu belirtti.

Almanya merkezli bir trader, Cuma günü resmi ısıtma sezonunun yaklaşmakta olan bitişinin de düşüşe katkıda bulunduğunu söylüyor.

Trader, “Bazı trader’ların pozisyonlarını kapatması, depolarını boşaltması gerekiyor. Bence o yönden bir miktar baskı geliyor” ifadelerini kullanıyor.

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure Europe-GIE) verilerine göre, kıta genelindeki depolama tesisleri en son %56 dolulukta görüldü.

AB, İspanya ve Portekiz'de doğalgazda tavan fiyat uygulamasını uzattı

 

TPAO, petrol ve doğalgazdan elektrik üretebilecek

 

OHAL bölgesinde elektrik ve doğal gaz borçlarının silinmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)