E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa gaz fiyatları 10 günün dibinde---

Avrupa gaz fiyatları 10 günün dibinde

Avrupa gaz fiyatları 10 günün dibinde
27 Ocak 2023 - 15:17 borsagundem.com

Avrupa gaz fiyatları ılıman hava koşullarına dair beklentilerle 10 günün en düşük seviyesine geriledi

Avrupa gaz fiyatları, daha ılıman hava koşullarına dair öngörüler ve ABD'deki 20,5 milyar mᶟ/yıl kapasiteli Freeport LNG terminalinin geri dönüşüne ilişkin sinyallere bağlı olarak son on günün en düşük sevviyesine geriledi.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Şubat ayı vadeli kontrat bugün en son %1,2 düşüşle 54,18 EUR/MWh seviyesinden işlem gördü. Ice Endex'ten alınan verilere göre kontrat gün içinde 17 Ocak'tan bu yana en düşük fiyat olan 52,11 EUR/MWh düzeyine kadar geriledi.

TTF spot gaz kontratı ise en son bir komisyoncuda 1,83 EUR düşüşle 53,50 EUR/MWh düzeyinden işlem gördü.

Brook Green Supply analistleri, normalden daha yüksek sıcaklıklara ve önümüzdeki hafta daha fazla rüzgâr enerjisi üretimine işaret ederek, “Uygun hava tahminleri talebi sınırlandırdığı için piyasaların daha düşük hareket etme alanı var” ifadelerini kullanıyor.

ABD, Freeport LNG'nin önümüzdeki haftalarda operasyonlarını kısmen yeniden başlatma talebini, tam üretim ve ihracata geri dönmenin ilk adımı olarak onayladı.

Brook Green Supply analistleri, Freeport'un piyasaya geri dönmesinin “Avrupa'ya mevcut LNG tedarik hacmini artıracağını” belirtiyor.

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure Europe) verilerine göre, Avrupa gaz depolama tesisleri en son %74,8 oranında dolulukta kaydedildi.

Sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza indirim

 

Gazprom'un Çin'e doğalgaz sevkiyatında rekor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)