E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAvrupa futbolunun en önemli ekibi iflasın eşiğinde---

Avrupa futbolunun en önemli ekibi iflasın eşiğinde

Avrupa futbolunun en önemli ekibi iflasın eşiğinde
09 Mayıs 2020 - 21:14 borsagundem.com

Avrupa futbolunun en önemli ekiplerinden Porto, korona virüsün yarattığı ekonomik çıkmaz ve gittikçe büyüyen borçları nedeniyle büyük bir krizin içinde

Portekiz futbolunun en önemli kulüplerinden biri olan ve Avrupa futbolunu yetiştirdiği oyuncularla besleyen Porto, batma tehlikesiyle karşı karşıya.

Portekiz basınında yer alan haberlere göre, son yıllarda oldukça yüksek borçlanma rakamları olan Porto, korona virüs pandemisinin yarattığı ekonomik krizinden çıkma konusunda oldukça büyük bir sorunun içine düştü.

Pandemi öncesinde, bu sezonun ilk yarısında gösterdiği 52 milyon euro ile birlikte 250 milyon euro borcu olduğu belirtilen Porto’nun, UEFA’nın yakın takibinde olan takımlardan olduğu ve bir an önce oyuncu satışı gerçekleştirmeye çalıştığı kaydedildi.

30 HAZİRAN’A KADAR 100 MİLYON EURO

Şampiyonlar Ligi’ne gidilememesi durumunda ekonomik olarak büyük bir darbe alacağı kaydedilen Portekiz devinin, 30 Haziran tarihine kadar ödeme sözü verdiği borçlarına karşılık 100 milyon euroluk bir kaynak bulması gerektiği vurgulandı.

Porto’nun, bu nedenle menajer Jorge Mendes’e yetki vererek Alex Telles başta olmak üzere tüm oyuncuları satmak için alıcılar bulmasını istediği belirtildi. (Sporx)
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim11 Mayıs 2020 06:13

    Hangisi değil ki?  Artık deniz bitti!  Bundan sonra ne devlet bunlar ile bankaların arasına girer ne de tek krş yardım alma şansları da yok.  Bunları 3 veya 5 büyük fark etmez  tamamen profesyonel bir yönetime dönüşmek zorundalar!  Bu da Türkiye nin büyük holdinglerinin sahiplenmesi ile olur!  Her ne olursa olsun kesinlikle eski ilgiyi göreceğine ihtimal vermiyorum.

  • Mustafa10 Mayıs 2020 21:41

    Gelsinler Türkiye'ye kasalar dolup taşıyor senetleri uçuyor.

  • Porto10 Mayıs 2020 15:41

    Bizim 4 büyükler batsa bu kadar üzülmezdim ancak Şampiyonlar Liginin gediklisi olan ve birden fazla kez kazanmış olmakla beraber Avrupanın köklü klüplerinden biri olan Portoyu kurtarırlar bir şekilde.

  • Okie Dokie10 Mayıs 2020 14:20

    Porto için üzüldüm. Umarım bir an önce toparlanırlar. Hapoel Tel-Aviv'e 50milyon $ yardım etmemiş olsam bir kaç milyon $ da onlara yardım ederdim. Ama dualarımız sizinle Porto.

  • Aanma10 Mayıs 2020 02:49

    Fener bjk ts gs küme düşmeli. Futbol en aşağılarda kendine yer bulmalı. Bu kadar milli, dinli adam varken bu gereksiz futbol neden bu kadar revaçta. Futbolcu nasıl ferrariye biner, ne meziyeti var

  • Fenerbahce Forvetleri10 Mayıs 2020 00:37

    Siz fenerbahcenin son 15 yilda sadece bonservis bedeli ve maas toplami 135 milyon euro odedigini ve bu rakam karsisinda bu futbolcularin 135 gol attigini biliyor muydunuz? Her gol 1 Milyon Euro. Bu rakamin icine 38 Gol Atan Semih Senturkte dahil.Onu da duserseniz 135 milyon euroya 100 gol.... Gol basina 1.5 milyon euro... Rezillik rusvalik kepazelik asagalik ahlaksiz dolandiri yoneticiler. Tiksiniyoruz igreniyoruz midemiz bulaniyor kurtugunuz takimlari oynattiginiz seyir zevkli les futbol benzeri seyi izlerken

  • ekonomist/stratejist 09 Mayıs 2020 23:11

    Porto batacağına keşke galatasaray, fenerbahçe, beşiktaş ve trabzonspor batsaydı. Dünya futbol tarihine altın harflerle yazdırmış ve sayısız yıldızları futbol dünyasına hediye etmiş ve Şampiyonlar Ligi Kupasını 2 kez müzesine götürmüş köklü bir klüp.. Hiç unutmam Mourinho dönemindeki Porto Avrupanın devlerini bir bir devirip Şampiyonlar Ligi Kupasını almıştı. Mourinho efsanesinin başlamasına vesile olan bir klüp. Totalde 2 kez Şampiyonlar Ligi Kupasını alan bir klüp için gerçekten üzüldüm. Mourinho ve futbolu kadar yüreği ile de efsane olan ve cok sevdiğim Cristiano Ronaldo kendi ülkesinin klübü için mutlaka bir güzellik yapacaktır.

  • Kirve09 Mayıs 2020 21:50

    Siirt spor portoyu slsın

  • Erol09 Mayıs 2020 21:29

    Falcao'dan Pepe'ye, Hulk'tan Mangala'ya onlarca futbolcuyu yüksek bonservis bedelleri ile satmış takım batıyorsa, bizim Türk kulüplerinin okyanusun dibinde olması lazımdı. Nasıl bir iş bu anlamadım ?

  • ekonomist/stratejist 10 Mayıs 2020 00:03

    Bizimkiler de battı sadece uzatmalara yaşıyorlar. Bankalar borçlarını yapılandırdı ve 2 yıl ödemeyecekler ancak 2 yıl sonrasında zaten ne gelirleri var ki ödeyecekler. Bankalar da ellerinde batık spor klüplerini bulundurmak istemeyeceklerdir mecburen satılığa çıkartacaklar. Gerçeği hangi aptal alır o da merak konusu ancak tek satın alınabilecek klüp Galatasaray olur diğerleri fos..