E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa endeksleri çakıldı---

Avrupa endeksleri çakıldı

Avrupa endeksleri çakıldı
26 Şubat 2020 - 12:45 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, korona virüs salgınına ilişkin endişeler ile düşüşünü beşinci güne taşıdı

Avrupa piyasalarında işlem gören hisse senetleri, aralarında Diageo Plc'nin de bulunduğu bazı önemli şirketler koronavirüs salgınının Çin'de satışlarını olumsuz etkileyeceği uyarısında bulunurken, salgının Avrupa'daki ekonomik etkilerine ilişkin endişelerin artması ile birlikte düşüşünü beşinci güne taşıdı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 2.4 düştü ve Ekim ayı sonlarından bu yana en düşük seviyesini gördü. Avrupa hisse sentlerinin gösterge endeksi, öte yandan, düşüşünü beşinci güne taşıyarak Temmuz'dan beri en uzun günlük kayıp serisini gerçekleştirmeye yöneldi. Endeks Şubat ayındaki zirvesinden bu yana yüzde 9 geriledi ve Ekim ayından bu yana ilk kez 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin altına indi.

Diageo, koronavirüsün bu yıl satışlarını 325 milyon sterlin (422 milyon dolar) düşürebileceği uyarısında bulunmasının ardından yüzde 2.8 kadar değer kaybetti. Air France-KLM yüzde 2.9 ve Ryanair Holdings Plc yüzde 4.7 düştü. The FTSE 100 Endeksi 7,000 seviyesinin altına indi ve bir yılı aşkın sürenin en düşük seviyesini gördü.

Avrupa borsaları güne düşüşle başladı

 Avrupa hisse senetleri bu haftaya, virüsün Avrupa ve Asya'da yayılmasının küresel büyümeyi düşüreceği ve şirket kârlarının yanında tedarik zincirine de zarar verebileceği endişeleri ile, Brexit oylamasının gerçekleştirildiği Haziran 2016'dan bu yana en büyük iki günlük kaybı ile başladı. Hisse senedi piyasası, bazı yatırımcıların rallinin çok fazla ileri gitmiş olabileceğini düşünmeleri sonucu geçen hafta gördüğü tarihinin en yüksek seviyesinden geriledi.

Lugano, İsviçre'de Colombo Wealth SA baş yatırım yetkilisi Alberto Tocchio, "'Düşüşlerde al' kültürü, yatırımcıların salgının diğer bir büyük ülkede ya dakentte ortaya çıkmasının an meselesi olduğunun farkına varmaları ile birlikte etkisini yitiriyor," dedi ve Virüsün birçok uzmanın tahmin etttiği üzere dünyada yayılmaya devam etmesi durumunda, hisselerde daha da düşüşü gözardı edemeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Virüsün yeni kurbanı: Fransa

 

Borsalardaki keskin düşüş 'sevindirici'

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Abcdefg26 Şubat 2020 13:09

    Bizim borsaya helal olsun. Dunya borsalari cakilirken nerdeyse ralli yapacak . Bu bile ekonomimizin ne kadar sağlam olduğunu gösteriyor

  • Sel26 Şubat 2020 12:56

    Dusus devam eder.bizde 102 bin e yolaliriz.agir agir.viruse bir care bulamadilar gorunen o