E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa doğalgaz fiyatları yükselmeye devam ediyor---

Avrupa doğalgaz fiyatları yükselmeye devam ediyor

Avrupa doğalgaz fiyatları yükselmeye devam ediyor
24 Mart 2022 - 15:53 borsagundem.com

Avrupa'da doğalgaz fiyatları, Putin'in Çarşamba günü Moskova'nın doğalgaz için "mümkün olan en kısa sürede" ruble olarak ödeme talep edeceğini açıklamasıyla yükseldi.

Montel-Foreks'in haberine göre, piyasa, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gaz teslimatları için ruble olarak ücretlendirme planı ve Brüksel'deki AB, NATO ve G7 zirvelerine odaklanmışken, Avrupa doğal gaz fiyatları yükselmeye devam ediyor.

Hollanda TTF hub’ı Nisan vadeli kontrat bugünkü son işlemini dünkü kapanışına göre 7,00 EUR artışla 124,00 EUR/MWh'ten yaptı.

Kontrat bugün 128,48 EUR/MWh’e kadar yükseldi. Bu rakam Pazartesi günü kontratın gerilediği haftanın en düşük seviyesine kıyasla 34,00 EUR’luk bir yükselişi temsil ediyor.

İngiltere NBP hub’ı eşdeğer kontratı 16,5p yükselişle 294,00 p/th düzeyine yükseldi.

Fiyat artışı, Putin'in Çarşamba günü Moskova'nın doğalgaz için "mümkün olan en kısa sürede" ruble olarak ödeme talep edeceğini açıklamasının ardından geldi. Ayrıca Batılı liderlerin NATO, AB ve G7 zirvelerinde yeni yaptırımlar ve enerji güvenliği önlemleri açıklaması bekleniyor.

Ruble hareketi, Ukrayna'nın işgalinin bir ay önce başlamasından bu yana Rusya'nın en önemli piyasa müdahalesi olacak. Batılı ülkeler Rusya'yı dünya ekonomisinden izole etmek için yaptırımlar uygularken, savaşta her iki tarafın da pes edeceğine dair henüz bir işaret yok.

Rusya’dan kıtaya iletilen doğalgaz hacmi bugün 221 milyon mᶟ/gün seviyesinde bulunuyor.

Gassco verilerine göre ise Norveç’ten iletilen doğal gaz hacmi ise 322 milyon mᶟ/gün düzeyinde yer alıyor.

AB, ABD'den gaz tedarikinde öncelik istiyor

 

Putin'den Rus gazı talimatı!

 

Çip üretiminde neon gazı ve paladyum sıkıntısı

 

Doğal gazda tek tarife

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)