E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa doğalgaz fiyatları iyileşen arz ile düşüyor---

Avrupa doğalgaz fiyatları iyileşen arz ile düşüyor

Avrupa doğalgaz fiyatları iyileşen arz ile düşüyor
18 Kasım 2021 - 15:18 borsagundem.com

Avrupa gaz fiyatları, Norveç'ten artan boru hattı akışları, artan rüzgâr enerjisi üretimi ve azalan kısa vadeli talep nedeniyle bugün aşağı yönlü hareket ediyor. 

Hollanda TTF hub’ı Aralık vadeli doğal gaz kontratı bugün en son dünkü kapanışına göre 3,00 EUR azalışla 92,00 EUR/MWh seviyesinden işlem gerçekleştirdi. Hollanda TTF hub’ı spot gaz kontratı ise 8,20 EUR düşüşle 90,80 EUR/MWh seviyesine geriledi. 

İngiltere NBP hub’ı Aralık kontratı en son 7,90 p düşüşle 231,11 p/th düzeyinden işlem görürken, NBP gün öncesi kontratı 10,00 p düşüşle 215,00 p/th seviyesinden satış yaptı. 

Bir trader, “Dün, Avrupa iletim sistyemi operatörlerinin işlettikleri hatlar öğleden sonra oldukça uzun süre durdu. Bugün Kuzeybatı Avrupa’ya yapılan ithalatlar güçlü seyrediyor ve kısa vadeli spot kontratları etkiliyor” ifadelerini kullanıyor. 

İletim sistemi operatörü Gassco'dan alınan verilere göre, Norveç'ten diğer Avrupa giriş noktalarına iletilen doğal gaz hacmi 347 milyon m³/gün seviyesinde kaydedildi. Bu rakam bir hafta öncesine göre %15 daha yüksek bir gaz akışı olduğunu gösteriyor. 

Rüzgâr enerjisi kaynaklı elektrik üretim kapasitesi Avrupa'nın en büyük gaz tüketicisi olan Almanya'da bugün ortalama 26,8 GW, Cuma günü 28,9 GW seviyelerinde seyredecek. 

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure Europe-GIE) verilerine göre, Avrupa gaz depoları en son %73,5 oranında dolulukta görüldü. Bir önceki yılın aynı döneminde bu oran %93,5 civarında idi. 

Avrupa'da gaz fiyatları geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)