E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAvrupa Christian Atsu'yu unutmadı---

Avrupa Christian Atsu'yu unutmadı

Avrupa Christian Atsu'yu unutmadı
19 Şubat 2023 - 18:11 borsagundem.com

Hatay'da 12 gün sonra cansız bedeni enkazdan çıkarılan Hatayspor'un Ganalı yıldızı Atsu Portekiz'de formasını giydiği Porto ve Rio Ave takımlarının oynadığı maç ile anıldı. İngiltere'de ise Newcastle-Liverpool maçında Atsu unutulmadı


Kahramanmaraş merkezli depremlerde Antakya’da enkazın altında kalarak hayatını kaybeden Hatayspor'un 31 yaşındaki Ganalı futbolcusu Christian Atsu’nun cansız bedenine dün ulaşıldı.

Haber7'deki habere göre, Portekiz Ligi’nin 21. haftasında Porto ile Rio Ave arasında oynanan müsabaka öncesinde Ganalı futbolcu için bir anma töreni düzenlendi. İki takım kaptanları daha önce her iki takımda forma giyen Atsu’nun 20 ve 27 numaralı formalarıyla sahaya çıktı. Estadio Dragao’da Christian Atsu için yapılan anma töreninde duygusal anlar yaşandı.

Newcatle taraftarı onu unutamadı

Euronews'taki haberde ise Atsu için Premier Lig'de yapılan anma töreni yer aldı. Chirtian Atsu, Premier Lig'de formasını giydiği Newcatle taraftarları tarafından da anıldı. 

Atsu'nun eşi Marie-Claire Rupio ve üç çocuğu cumartesi günü Newcastle'ın Liverpool'a karşı oynadığı Premier Lig maçı öncesinde Ganalı oyuncu için düzenlenen anma törenine katılmak üzere St James' Park tribünlerindeydi.

Marie-Claire Rupio'nun anma sırasında göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü. Küçük yaştaki çocukları ise anma törenine alkışlarla eşlik etti.


Maçta Christian Atsu'nun görüntüleri 52 bin kişilik statda skorborda yansıtılırken eşi Rupio, duygulu dakikaların yaşandığı sırada göz yaşlarını sildi. Tribünlerdeki bir taraftarın da, üzerinde Atsu'nun yazılı olduğu bir formayı hava kaldırdığı görüldü.

Newcastle forveti Allan Saint-Maximin "Yalan söylemeyeceğim; Newcastle'a geldiğimde daha önce hiç böyle bir adam görmemiştim. Aynı pozisyonda oynasak bile bana her zaman tavsiyeler verirdi. Çok iyi bir adamdı, oynasa da oynamasa da her zaman şaka yapar ve gülümserdi." diyerek eski takım arkadaşıyla ilgili anılarını paylaştı.

Eşiyle 2012'de Portekiz'de tanışan Atsu, 2017 ile 2021 yıllarını Newcastle'da geçirdi.

Atsu, kariyerindeki 33 golün sonuncusunu 5 Şubat'ta, depremden bir gün önce Hatayspor adına kaydetmişti. 

Hataysporlu Atsu’nun cenazesi Gana'ya gönderildi

Hataysporlu Atsu’nun cenazesi İstanbul’a gönderildi

Volkan Demirel'den yürek yakan Atsu paylaşımı

Atsu’nun cansız bedenine ulaşıldı! Futbol dünyasından mesaj yağdı

Hatayspor'un yıldızı Christian Atsu'nun menajerinden yeni açıklama!

Blinken'ın Türkiye'ye ilk ziyareti deprem bölgesine

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)