E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAvrupa büyüme rakamları bekleniyor---

Avrupa büyüme rakamları bekleniyor

Avrupa büyüme rakamları bekleniyor
08 Mart 2016 - 09:21 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, sabah piyasa raporunda Avrupa’da büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Perşembe günü açıklanacak karar öncesinde bugün Avrupa’da büyüme rakamları açıklanacak. Faiz kararı öncesi son büyüme rakamları olması açısından oldukça önemli. Son dönemlerde büyüme verilerinde bir miktar toparlanma ortaya çıkmıştı. Ancak açıklanacak olan son çeyrek verilerinde öncekilere göre bir miktar gevşeme görebiliriz. Bu dönemde emtia fiyatlarında dip seviyelerin görülmüş olması ve üretim rakamlarının azalması verilerin düşük gelmesine neden olan faktörler arasında yer alabilir. Veriler öncesinde EURUSD paritesine baktığımızda, 1.10 seviyelerinin hemen üzerinde işlem görüyor. Perşembe günü açıklanacak faiz kararındaki genişlemeci beklentilere rağmen paritenin yükselmeye devam etmesinin sebebi ise küresel piyasalardaki risk algısının normalleşmesi. Bunun anlamı Fed’in faiz arttırımına başlamadan önceki dönemde olduğu gibi paranın rezerv varlık olan dolardan çıkıp diğer riskli ürünlere doğru yeniden yol alması olarak bahsedebiliriz. Bu yüzden emtialara gelen bu alımlarla birlikte dolar değer kaybettiği için Euro’da bu gelişmeden faydalanarak yükseliyor.

Teknik olarak 1.08 seviyesinden itibaren başlayan yükselişin ardından 1.10 üzerini test eden paritede, 1.0940 seviyeleri kısa vadeli yatay destek konumunu görüyor. Paritede bu fiyatlara yeniden geri çekilme ve 1.0940 seviyesi yeniden test edildiği görülebilir. Bu desteğin kırılmaması halinde yukarı yönlü yükselişin 1.1100-1.1150 aralığına kadar devam ettiğini görebiliriz.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)