E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsalarında yükseliş yüzde 7’yi aştı---

Avrupa borsalarında yükseliş yüzde 7’yi aştı

Avrupa borsalarında yükseliş yüzde 7’yi aştı
13 Mart 2020 - 15:10 borsagundem.com

Bir haftadır sert satışlara sahne olan ve korona virüs salgınından ağır darbe alan Avrupa borsaları yaralarını sarıyor. Endeksler yüzde 7’ye varan yükselişler kaydetti

BORSAGUNDEM.COM

Dünya borsaları haftanı son gününde rahat bir nefes aldı. Bir haftada yüzde 20’ye yakın kayıplar yaşayan küresel borsalar yeniden toparlanmaya başladı. Avrupa borsaları bugün yüzde 7‘ye varan yükselişler kaydetti. FTSE 100 Enrdeksi 395 puan yükselerek yüzde 7.54 oranında değer kazandı. Alman DAX Endeksi ise yüzde 7 prim yaparak 9 bin 780 puana çıktı. Fransız CAC endeksi ise yüzde 8 oranında prim yaparak 4 bin 362 puana çıktı. Avrupa borsalarındaki yükselişin etkisiyle 91 bin 644 puandan dönen Borsa İstanbul ise saat 15.00 itibarıyla yüzde 4.5 oranında prim yaparak yeniden 98 bin puana geldi.

ABD vadeli endeksler yükseliyor

Bu arada Avrupa borsalarında yükselişi tetikleyen ABD vadeli endekslerinde ise yükseliş yüzde 5’i aştı. Öte yandan, Avrupa Merkez Bankası yetkililerinin dün yapılan açıklamalarının piyasalarda yanlış anlaşıldığını ve gerektiği zamanlarda faiz indirimi başta olmak gerekli önlemlerin alınacağını açıklaması piyasaları rahatlattı. Almanya başta olmak üzere hemen hemen tüm ülkeler faiz indirimine ve milyarlarca lirayı piyasalara aktarmaya hazır olduklarını beyan etti. Bu açıklamalar da borsalardaki yükselişi destekledi.

Borsa İstanbul toparlanma sürecine girdi

548 kere devre kesti

 

Avrupa Merkez Bankası gerekli görürse faiz indirecek

Virüsün yaktığı ateşi parayla söndürecekler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yatırım Hesap13 Mart 2020 22:43

    bizde de yükselmesin diye %10 sınırı koydular

  • Beykozlu13 Mart 2020 18:19

    Sanırım Avrupa'da virüse aşı bulundu piyasalar yükselişe geçti. 3-4 gün öncesine göre krize sebep olan etkende bir düzelme bir değişiklik mi oldu. Bu fiyatlardan hisse alanlar önümüzdeki hafta uzulebilirler.

  • $$$$$$$$$$$$$$$$$13 Mart 2020 19:53

    bu ayı piyasası önce yükseltirler sonra kat ve kat ellerine verirler insanları.gelecek hafta borsalarda aşağıya doğru patlamalar olacak bu kriz diğer krizleri benzemiyor.ab ülkelerinde bu kirizden 50-100 000 000 insanın öleceğini tahmin ediyorlar.