E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsalarında satışlar hızlandı---

Avrupa borsalarında satışlar hızlandı

Avrupa borsalarında satışlar hızlandı
06 Mayıs 2022 - 14:15 borsagundem.com

Avrupa hisse piyasaları, başlıca merkez bankalarının daha yüksek faiz artırımlarına gidebileceği endişeleriyle düşen Wall Street'e paralel gerilerken, iki ayın en kötü haftalık performansını göstermeye hazırlanıyor.

Avrupa borsaları haftalık performansında iki ayın en büyük kaybını vermeye hazırlanıyor.

Yatırımcılar, başlıca merkez bankalarının yükselen enflasyonu kontrol altına almak için daha yüksek oranlarda faiz artırımları gerçekleştirebileceği yönünde kaygılı.

Almanya'da DAX yüzde 1.42, İngiltere'de FTSE 100 yüzde 0.96, Fransa'da CAC 40 yüzde 1,47 ve Euro Stoxx 50 endeksi ise yüzde 1,51 kayıpla işlem görüyor.

Turizm ve seyahat .SXTP ve teknoloji hisseleri .SX8P düşüşlere öncülük ederken, petrol fiyatlarının varil başına 110 doların üzerine çıkmasıyla enerji hisseleri .SXEP ise yükseldi.

Avrupa borsalarında düşüşe neden olan bir başka unsur da bilançolar oldu

Adidas ADSGn.DE Çin'de artan koronavirüs vakaları nedeniyle yeniden devreye alınan tecrit uygulamalarının etkisiyle 2022 için satış beklentileri düşürmesinin ardından yüzde 4 geriledi.

Hollanda'nın en büyük bankası olan ING INGA.AS çeyrek dönem net gelirinin beklentilerin altında kaldığı ve Rusya ile Ukrayna'daki risk nedeniyle batık kredilere ayrılan provizyonun artırıldığını açıklamasının ardından yüzde 2.2 geriledi.

ABD borsalarında saklanacak yer kalmadı

 

Wall Street’te kâbus seansı

 

TCMB enflasyonda enerjiye dikkat çekti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)