E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsalarında düşüş hızlandı---

Avrupa borsalarında düşüş hızlandı

Avrupa borsalarında düşüş hızlandı
28 Ekim 2020 - 14:02 borsagundem.com

Avrupa borsaları yeni virüs yasakları endişesiyle Mayıs sonu seviyelerine geriledi

Avrupa borsalarında kayıplar, korona virüs ile mücadele kapsamında Fransa'da tecrit
uygulamalarının başlatılacağı ve diğer ülkelerde de daha sıkı yasaklar uygulanacağı endişesiyle hızlandı. Gösterge niteliğindeki STOXX 600 Mayıs sonundan bu yana en düşük seviyelerine geriledi.

Avrupa'nın en büyük 600 şirketinin yer aldığı STOXX 600 %2,4 düşerken, Almanya'nın DAX endeksi ve Fransa'nın CAC 40 endeksi %3,3 geriledi. İngiltere'nin FTSE 100 endeksi de %2,2 ekside.

Önümüzdeki günlerde tüm Avrupa ülkelerinde kapsamlı tedbirler ve kapanmaların başlayacağı endişesi hisse sentlerindeki düşüşte etkili oluyor.

İngiliz Telegraph gazetesi ise, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un yeniden tecrit uygulaması getirmek konusunda baskı altında olduğunu yazdı. Atlantic Capital Markets'ten John Woolfit, "Küresel piyasalar koronavirüs vaka ve vefat sayılarının artması ve Fransa'da tam tecrit uygulanması ihtimaline bir de ABD'de seçim belirsizliğinin eklenmesiyle son derece gergin gözüküyor" dedi.

ABD'de borsaları vadeli işlemleri yatırımcıların seçimlere bir hafta kalmasından ve ufukta bir yardım paketi gözükmemesinden dolayı kenara çekilmesiyle %1'in üzerinde geriledi.

Enflasyon hedefi yükseldi, borsa sert düştü

 

Risk iştahı zayıf seyrediyor

 

Dolar 'Merkez'le de durmadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)