E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsalarında dip sinyalleri---

Avrupa borsalarında dip sinyalleri

Avrupa borsalarında dip sinyalleri
26 Mart 2020 - 12:01 borsagundem.com

Avrupa borsaları korona virüs sebebiyle çok sert düşüşler yaşadı. Bazı piyasa analistlerine göre bu düşüş dip noktasına ulaşmış olabilir.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Piyasaların dibe vurup vurmadığı sadece geriye bakılınca görülebilir bir şey olsa da bazı piyasa gözlemcileri Avrupa’nın %38’lik düşüşten sonra daha fazla düşemeyeceği görüşünü taşıyorlar.Bloomberg'in haberine göre Avrupa piyasalarındaki düşüş son noktasına ulaşmış olabilir.

Sermaye piyasası şirketi Louis Capital’ın çapraz varlık satışlarından sorumlu borsacısı Anthony Benichou’ya göre Avrupa Borsası endeksi STOXX Europe 600, 16 Mart tarihinden bu yana yeni bir gün içi kayıp göstermedi ve ticaret hacmi Pazartesi günü Avrupa borsası tekrar düşerken iki haftanın en düşük seviyesindeydi. O günden bu yana da direnç noktaları %17 arttı.

STOXX 600’de Çarşamba günü işlemleri istikrarsız seyretti ve %4,8’lik bir kazançla başlasa da tüm kazançları gün içerisinde yitirerek %0,7’lik bir düşüşle kapanmıştı. Yatırım şirketi ClearBridge Investments'ın yatırım stratejisti Jeff Schulze, "Dibi aramak zor bir çaba olmasına rağmen, bu düşüşle kayıpların büyük kısmını yaşadığımıza inanıyoruz" ifadelerinde bulunuyor. Analist, piyasanın çok fazla satışa sahne olduğunu ve önümüzdeki birkaç hafta içinde yatırımcıların portföylerini tekrar hisse senetlerine dönüştürmeye başlayabilmek için ralli yapabileceğini de sözlerine ekledi.

JPMorgan Chase & Co. stratejistleri bu hafta yayınladığı bir notta, Şubat ayı ortasından bu yana yaşanan ani satışın, sabit getirili varlık fiyatlarındaki artışla birleştiğinde, hisse senetlerine karşı tahvil lehine önemli bir dengesizlik bıraktığını belirtti. Bu da fonların önceki varlık tahsisi seviyelerine geri dönebilmek için yaklaşık 850 milyar dolarlık hisse senedi yüklemesi gerektiği anlamına geliyor, ancak zamanlama belirsiz.

 
Hükümetlerin ve merkez bankalarının korona virüs salgını karşısındaki büyük ekonomik teşvik çabaları da hisse senedi piyasasına destek vermekte. Ancak salgın tüm dünyaya yayılmaya devam ettikçe, hisse senetlerinin değerlerini tahmin etmek zor olmaya devam ediyor.

Morgan Stanley stratejisti Graham Secker Salı günü yayınladığı bir notta, "Büyük olasılıkla, hem parasal hem de mali politika tepkisinin büyüklüğü ve genişliğinin piyasadaki aksaklığı ve volatiliteyi azaltmak için yeterli olacağı dönüm noktasına yakınız." dedi. Piyasa açısından bakıldığında, stratejist muhtemelen şu anda "tepe noktasındaki belirsizliğe" yakın olduğumuzu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)