E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsalarında denge arayışı---

Avrupa borsalarında denge arayışı

Avrupa borsalarında denge arayışı
05 Şubat 2014 - 11:19 borsagundem.com

Avrupa piyasalarında sert hareketlerin ardından sakinleşme çabaları sürüyor...

Avrupa hisse senetleri, Japonya hisselerindeki sıçramanın, Asya hisse senetlerinin gösterge endeksinin beş ayın en düşük seviyesinden yükselmesine neden olmasının ardından değer kazandı. Yen, Japonya'nın önemli ticaret ortaklarının para birimlerinin çoğu karşısında değer kazanırken, emtia grubu yükselişini ikinci güne taşıdı.
Stoxx Europe 600 Endeksi, Japonya'da Topix Endeksi'ndeki yüzde 2.1'lik yükselişin MSCI Asya Pasifik Endeksi'ndeki yüzde 0.6'lık yükselişi desteklemesinin ardından, Londra saati ile 07:42'de yüzde 0.3 yukarıda seyrediyordu. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, spot endeksin dün son üç ayın en düşük seviyesinden yükselmesinin ardından fazla değişmedi. 24 emtiayı içeren S&P GSCI Endeksi, petrolün New York'ta yüzde 0.6 yükselmesi ve çinkonun 11 günde ilk kez değer kazanmasının ardından yüzde 0.3 tırmandı. yen 16 önemli para biriminin 15'i karşısında yükseldi ve dolar karşısında yüzde 0.3 değer kazandı.
Goldman Sachs Group Inc.'den Fidelity Investment Management Ltd.'ye, para yöneticileri ve stratejistler, gelişen ülke hisse senetlerinin en az 1988'den bu yana en kötü yıl başlangıcını yapması ve gelişen ülke para birimlerine gelen satış dalgasının ardından, müşterilerine paniğe kapılmamaları yolunda tavsiyelerde bulunuyor. Pacific Investment Management Co.'dan (Pimco) Bill Gross, dünkü açıklamasında, Çin ekonomisi ile birlikte riskli varlıkların "kapalı kutu" olarak kalmaya devam ettiğini kaydetti. Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Toyota Motor Corp. ve elektronik üreticisi Panasonic Corp., kar rakamlarının ardından değer kazandı.
Singapur'da ING Groep NV Asya araştırma müdürü Tim Condon, "Yatırımcılar kapıdan çıkmakta çok çabuk, ancak geri dönmekte oldukça yavaş," dedi ve "Eğer bazı veriler açıklanır ve ABD ekonomisine ilişkin beklentilerde sarsıntı yaratırsa, yeniden satış dalgası gelebilir. Bunun gerçekleşmeyeceğini varsayarsak, risk iştahı güç kazanacak ve piyasalar sakin bir şekilde yükselecek" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)