E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsalarında da sosyal medya uyarısı!---

Avrupa borsalarında da sosyal medya uyarısı!

Avrupa borsalarında da sosyal medya uyarısı!
17 Şubat 2021 - 14:20 borsagundem.com

ESMA: Sosyal medya üzerinden elde edilen verilerle yatırım yapmak riskli

Avrupa Menkul Kıymet ve Piyasalar Otoritesi (ESMA) da bireysel yatırımcıları sosyal medya üzerinden, resmi olmayan şekilde edinilen bilgileri temel alarak yatırım kararları vermenin riski olduğu konusunda uyardı.

ABD'de sosyal medya üzerinden örgütlenen bir kısım bireysel yatırımcının GameStop hisselerinde neden oldukları dalgalanmalar konusunda değerlendirmede bulunan ESMA, böyle bir durumun Avrupa'da da yaşanmasını mümkün olduğunu belirtti.

ESMA yaptığı yazılı açıklamada, "Bir yatırım kararı almadan önce her yatırımcının güvenilir kaynaklardan bilgi toplaması önemli bir adımdır. Sosyal medya üzerinden derlenen bilgiler ile yatırım kararları vermek risklidir" ifadelerini kullandı.

ESMA ayrıca, hisse senedi fiyatlarında yüksek oynaklığını yatırımcılar için ağır kayıplara uğrama riskini artırdığını belirtirken, herhangi bir hissede organize eylemin veya yanlış, yanlış yönlendirici bilgi sağlanmasının piyasa manipülasyonu olarak değerlendirilebileceği uyarısında bulundu.

Borsada dalgalanmaya dikkat!

Sayılgan’a 7 yıla kadar hapis istemi

Şirketlerin açıklanan 2020 yılı kar ve zararları

Borsalarda felaket senaryosunu oluşturacak 3 etken

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)