E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsalarında BOE yükselişi---

Avrupa borsalarında BOE yükselişi

Avrupa borsalarında BOE yükselişi
04 Ağustos 2016 - 19:18 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, İngiltere Merkez Bankası'nın 2009'dan beri ilk defa faiz indirimine gitmesinin ardından yükseldi

Avrupa hisse senetleri, İngilter Merkez Bankası'nın (BOE), ekonominin Brexit'in etkileriyle başa çıkabilmesi için teşvik önlemleri açıklamasının ardından yükselirken, İngiltere hisseleri Haziran'dan beri en büyük sıçrayışını kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra'da saat 16:43 itibariyle yüzde 0.7 yükseldi. BOE'nin 2009'dan eri faiz oranlarını ilk defa düşürmesi ve merkez bankası bilanöosunu genişleteceklerini açıklamasının ardından yüzde 0.9 kadar ralli yaptı. İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi, zayıflayan pound'tan destek alarak yüzde 1.6 yükseldi. FTSE 250 Endeksi yüzde 1.5 yükseldi.

Merkez bankalarının ekonomiyi desteklemek ve Brexit'in sonuçlarını sınırlamak için gereni yapacakları yönündeki iyimserliğin geri dönmesiyle birlikte yukarı yönlü beklenti artış gösterdi. Haftanın başındaki satışlara öncülük eden bölgenin hisse senetleri, Standard Charted Plc.'nin Kasım'dan beri en yüksek fiyatına ulaşmasıyla, en büyük kazançları kaydetti.

Düsseldorft'ta Lampe Asset Management hisse senedi fonu yöneticisi Michael Woischneck, "Finansal sistemi kurtarmak adına herkesin yapmalarını umdukları şeyi gerçekleştirdiler." dedi ve "İngiltere'nin ekonomisinin dengesini sağlaması için bir şey yapabilirsek, bu Avrupa için iyi olacak. Piyasalar bugün mutlu ancak bunun çok uzun sürmesini beklemiyoru." diye görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)