E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAvrupa borsalarına Bernanke dopingi---

Avrupa borsalarına Bernanke dopingi

Avrupa borsalarına Bernanke dopingi
11 Temmuz 2013 - 20:00 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, Bernanke'nin teşviklere ilişkin yorumundan olumlu etkilendi ve günü yukarıda tamamladı

Avrupa hisse senetleri, Fed başkanı Ben S. Bernanke'nin, ABD ekonomisinin teşvik tedbirlerine ihtiyaç duymaya devam edeceğini söylemesinin ardından beş haftadan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine çıktı.
Ashmore Group Plc, mali yıl dördüncü çeyreğinde 4.5 milyar dolarlık net giriş olduğunu açıklamasının ardından yüzde 7.1 sıçradı. Dünyanın en büyük madencilik şirketleri BHP Billiton Ltd. ve Rio Tinto Group yüzde 4.6 yükseldi. Portekiz hisse senetleri, devlet başkanının koalisyon hükümetinin yeni şeklini onaylayıp onaylamayacağına ilişkin belirsizlikle değer kaybetti.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 yükselerek, günü 296.54 puandan kapattı. Avrupa hisse senetlerinin gösterge endeksi, Alcoa Inc.'nin beklenenden iyi rakamlarla ABD'de ikinci çeyrek kar sezonunu açmasının ardından, dört seanstır üst üste yukarı yönde hareket ediyor. Endeks buna rağmen Fed'in teşvikleri azaltabileceği sinyalleri verdiği 22 Mayıs'tan bu yana yüzde 4.5 gerilemiş durumda.
Frankfurt-Trust Investment GmbH fon yöneticisi Raimund Saxinger, "Bernanke'nin sözleri olumlu etkiledi," dedi ve "Merkez bankaları açık bir şekilde piyasaların açıklamalara nasıl reaksiyon göstermekte olduğunu görmeye çalışıyor. Merkez bankaları piyasaların, nihayetinde parasal genişlemenin bir sonu olacağını anlamalarını istiyor" değerlendirmesinde bulundu.
Bernanke, düşük enflasyon ve yüksek işsizliğin, Fed'in teşvik tedbirlerini devam ettirme ihtiyacında olduğu anlamına geldiğini söyledi.
Bernanke, Fed toplantı tutanaklarının açıklanmasının ardından Cambridge, Massachusetts'te dün yaptığı konuşmada, bir soruya verdiği yanıtta, "Öngörülebilir bir gelecek için yüksek ölçekli genişlemeci para politikası, ABD ekonomsinin ihtiyaç duyduğu birşey" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)