E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yükselişle açıldı---

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Avrupa borsaları yükselişle açıldı
26 Mayıs 2022 - 10:24 borsagundem.com

Fed tutanakları ve ECB'den yapılan açıklamalarda faiz artırımında sürpriz beklentilerin önünün kesilmesinin ardından Avrupa borsaları güne artıda başladı

Çarşamba gününü artıda kapatan Avrupa borsaları, yeni güne de yükselişle başladı. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tutanaklarında sıkılaşma hızına ilişkin sürpriz ifadeler bulunmaması ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), daha fazla faiz artırımlarının ekonomik görünüme bağlı olacağını açıklaması endekslerin yükselmesinde en büyük etken oldu.

Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,18 artışla 435,1 puan, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,28 değer kazancıyla 14,048 puan oldu.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,1 yükselişle 7.529 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,22 artışla 6.313 puanda ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,22 değer kazancıyla 24.303 puanda ve İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,54 primle 8.806 puanda bulunuyor.

Dün, yüzde 0,5 azalışla 1,0680 seviyesinden günü tamamlayan euro/dolar paritesi, şu dakikalarda önceki kapanışının hemen üzerinde 1,0682 seviyesinden işlem görüyor.

FED TUTANAKLARI PİYASALARA POZİTİF YANSIDI

Analistler, dün açıklanan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı tutanaklarının para politikası sıkılaşma hızına ilişkin sürpriz ifadeler içermediğini, bankanın sık eleştirildiği enflasyonu ciddiye alma konusunda risklerin farkında olunduğunun vurgulanmasının ise piyasalarda pozitif karşılandığını kaydetti.

YARIM BAZ PUAN ARTIŞ SİNYALİ

Temmuzda yarım baz puanlık faiz artırımını ilk dile getiren Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Klaas Knot ise dün bu görüşünü yinelerken, ECB Başkan Yardımcısı Luis de Guindos da daha büyük faiz artırımlarının ekonomik görünüme bağlı olacağını söyledi.

GÖZLER ABD BÜYÜME VERİSİ VE DAVOS'TA

Bugün, veri gündeminde ABD'de büyüme verisinin öne çıktığını aktaran analistler, Davos Zirvesi'nden gelecek haber akışının da gündemin odağında bulunduğunu bildirdi.

Piyasalar FOMC tutanaklarının etkisinde olacak

 

Küresel risk iştahında dalgalı bir seyir kaydediliyor

 

ABD ve Avrupa vadelilerde negatif seyir

 

Bakır ve demir fiyatlarında düşüş

 

ABD borsaları Fed'in agresif faiz artırımı sinyaliyle yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)