E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yükselişle açıldı---

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Avrupa borsaları yükselişle açıldı
22 Mart 2022 - 11:38 borsagundem.com

Avrupa borsaları, güne yükselişle başladı. Rusya-Ukrayna savaşı ile ABD Merkez Bankası'nın (FED) para politikasındaki tutumu da piyasalarda oynaklığı arttırdı.

Avrupa borsalarında açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,24 artışla 456, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,41 yükselişle 14.386 puan oldu.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,17 yükselişle 7.455 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,27 artarak 6.600 puanda, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,30 artışla 8.414 puanda ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,64 primle 24.449 puanda bulunuyor.

Euro/dolar paritesi önceki kapanışına göre yüzde 0,2 azalışla 1,0992 seviyesinden işlem görüyor.

Rusya-Ukrayna savaşı fiyatlamalar üzerinde etkili olmaya devam ederken, ABD Merkez Bankası'nın (FED) para politikasındaki tutumu da piyasalarda oynaklığı arttırdı.

Powell, dün yaptığı konuşmada gerekmesi halinde mayısta 50 baz puanlık faiz artırımına gidebileceklerini aktarırken, gelecek toplantılar için de 50 baz puanlık faiz artışlarına kapıyı açık bıraktı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde ise dün yaptığı açıklamada Avrupa ve ABD ekonomilerinde ekonomik toparlanmanın farklı safhalarda olduğunu belirterek, ECB para politikalarının FED para politikası ile uyumlu olmayacağına işaret etti.

Rusya-Ukrayna savaşının Euro Bölgesi'ni ABD'den daha fazla etkilediğini ifade eden Lagarde, göstergelerin stagflasyona işaret etmediğini belirtti.

Öte yandan, Rusya-Ukrayna savaşında çatışmalarla birlikte müzakereler de devam etse de, iki tarafın görüşmelerinden henüz olumlu bir sonuç çıkmadı.

Analistler, bugün ECB Başkanı Lagarde ve FED yetkililerinin açıklamalarının yanı sıra Euro Bölgesi'nde cari işlemler dengesi ve ABD'de Richmond FED imalat endeksinin takip edileceğini söyledi.

Dolarda yatay seyir

 

Borsa endeksinde temettü baskısı

 

Borsa 30 hisseleri güçlendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)