E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yükselişle açıldı---

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Avrupa borsaları yükselişle açıldı
11 Haziran 2021 - 10:41 borsagundem.com

Avrupa borsaları güne alıcılı bir seyirle başladı. Analistler piyasalarda artışın geçici olduğunu ve para politikalarının destekleyici kalmaya devam edeceği iyimserliğinin sürdüğünü kaydetti.

Avrupa borsalarında açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,27 artarak 455,80 puan, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,03 yükselişle 15.576 puan oldu.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,56 artışla 7.127 puanda, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,56 yükselişle 9.185 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,32 primle 6.567 puanda ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,06 alışla 25.654 puanda bulunuyor.

Euro/dolar paritesi, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,03 yükselişle 1,2179 seviyesinden işlem görüyor.

Bugün açıklanan verilere göre İngiltere'de sanayi üretimi nisanda yüzde 1,3 azalarak beklentilerin altında kalırken, imalat sanayi üretimi de yüzde 0,3 geriledi.

Analistler, ABD'de dün açıklanan mayıs ayı enflasyon verisinin, yıllık yüzde 5 ile 2008'den bu yana en yüksek seviyeye işaret etmesinin ardından piyasalarda artışın geçici olduğunu ve para politikalarının destekleyici kalmaya devam edeceği iyimserliğinin sürdüğünü kaydetti.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Avrupa turundan gelecek haber akışının gündemin odağında bulunduğunu bildiren analistler, bugünün veri gündeminde ise ABD'de açıklanacak tüketici güven endeksinin öne çıktığını söyledi.

Borsada teknik seviyeler öne çıkıyor

 

Sanayi üretimi yıllık artışta, aylık geriledi

 

Piyasalarda kısa vadeli yükseliş eğiliminin devam etmesi bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahir11 Haziran 2021 13:16

    damat geldikten sonra "Savaşma seviş" mantığı guduyordunuz:)

  • Hayat11 Haziran 2021 11:20

    Sadece enflasyonla değil, dini yanlış bilgilerlede savaş veriyoruz. İslam evrensel bir din olmasına rağmen, arapların kültürünü almak için çaba harcıyoruz. Neden? Dinimizin günahları perdelemek için kullanılmasına, sürekli ayetlerin yontulmasına, resmi nikahsız dini nikah birlikteliklerine neden çözüm bulunmuyor. Zina neden suç değil. Günlük nikahlara müsaade ediliyor. Biz niye toplumsal yaşayışımızla eğitimle,gelenek kültürümüzle yayılımcı politika geliştirmiyoruz. Sonra imam tutuyor kahve acı diye eşini katlediyor. İyice saçmaladılar. Diyanet işleri, aile politiklar tepeden tırnağa zihniyet olarak yenilenmeli bence.