E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yükselişle açıldı---

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Avrupa borsaları yükselişle açıldı
06 Temmuz 2020 - 10:09 borsagundem.com

Avrupa borsaları korona virüs aşısı ve ekonomik toparlanma umuduyla yeni haftaya alıcılı başladı

Açılışın ardından pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi %1,5 artarak 371 puandan işlem gördü.

ABD’de Gilead adlı ilaç şirketi tarafından üretilen ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından da tavsiye edilen remdesivir adlı ilaçta maliyet ile fiyat arasındaki büyük fark tepkilere neden oluyor

Şirket geçen hafta yaptığı açıklamayla 6 günlük tedavi (bir kür) için ilacın ABD’deki fiyatını 3 bin 120 dolar (21 bin 400 TL) olarak belirlerken, Virus Eradication isimli dergide yayımlanan bir araştırma söz konusu miktarda ilacın üretim maliyetinin 5,58 dolar olduğunu ortaya koyuyor.

JPMorgan Chase & Co.'ya göre, aşırı gevşek para politikasına tüm dünyada artan borç seviyelerini desteklemek için uzun bir süreliğine ihtiyaç duyulacak ve bu durum likiditenin artmasına yol açarken, aynı zamanda küresel hisse senedi ve tahvil fiyatlarını destekleyecek.

Aralarında Nikolaos Panigirtzoglou'nun bulunduğu JPMorgan stratejistleri, sonucun "daha fazla borç, daha fazla likidite, daha fazla varlık değerlenmesi" olacağını kaydetti ve tüm dünyada bu yıl borçlarda 16 trilyon artış olacağı ve yıl sonu itibarıyla toplam özel sektör ve kamu sektörü borçlanmalarının 200 trilyon dolar ile rekor seviyeye ulaşacağı tahmininde bulundu.

Stratejistler, Cuma günü kaleme aldıkları raporda, bu durumun daha yüksek tasarruf oranlarına, çok gevşek merkez bankası politikalarına ve sistemde daha fazla nakite yol açacağını ve bu paranın büyük kısmının küresel hisse senedi piyasasına gidebileceğini kaydettiler.

Borsa İstanbul yeni haftaya sert yükselişle başladı

Borsalarda küresel likidite rallisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)