E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yükselişle açıldı---

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Avrupa borsaları yükselişle açıldı
03 Temmuz 2020 - 10:13 borsagundem.com

Avrupa borsaları beklenenin üzerinde gelen ABD istihdam verileri ve artan korona virüs vakaları sonucunda yön bulmakta zorlanıyor

Açılışın ardından, Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0.2, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0.3, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0.3, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0.2, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0.1 ve İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0.2 değer kazandı.

ABD ve Avrupa endeks vadeli kontratları Cuma günü yatay seyrederken, küresel hisse senetleri, iyileşen ekonomik verilerin ABD'de korona virüs vaka sayısındaki hızlanmaya ağır basması ile birlikte son bir ayın en iyi haftalık kazancına yöneldi.

Yatırımcılar ABD'de Haziran ayında istihdamın 4.8 milyon arttığını ve önceki ayki verinin 2.7 milyona yukarı yönde revize edildiğini gösteren verileri memnuniyetle karşıladı. Ancak Florida eyaleti vaka ve hastaneye yatırılanların sayısında rekor rakamlar açıkladı ve Houston'da yoğun bakım hasta sayısında güçlü artış olduğunu rapor etti.

TIAA Bank dünya piyasaları başkanı Chris Gaffney, "Toparlanmanın ne kadar da hızlı olduğu konusunda halen genel bir olumlu hava var," dedi ve "Ancak toparlanmanın, özellikle koronavirüs vaka sayısında yüksek rakamlar görmeye devam edersek, yatay hale geleceğini düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

ABD'de işgücü piyasası geçen ay oldukça iyi bir ilerleme göstererek derin çukurdan çıkma yönünde adım attı. Ancak bu iyimserlik, inatçı bir biçimde devam eden işten çıkarmalar ve tüm ülkede yayılmaya devam eden koronavirüsten zarar görüyor. ABD Başkanı Donald Trump halen, raporların ekonominin "tekrar kükremekte" olduğunu gösterdiğini kaydediyor.

Borsa haftanın son günü temkinli iyimser

ABD piyasaları kapalı, gözler Türkiye enflasyon verisinde…

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)