E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yükselişle açıldı---

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Avrupa borsaları yükselişle açıldı
23 Haziran 2020 - 10:09 borsagundem.com

Korona virüs vaka sayısı giderek artmasına rağmen Avrupa borsaları yeni güne alıcılı başladı

Açılışın ardından, Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0.6, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0.8, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0.5, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0.6, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0.4 ve İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0.6 değer kazandı.

 ECB baş ekonomisti Philip Lane'nin varlık alım programının (PEPP)  en azından Haziran 2021'e kadar uygulanmaya devam edeceği yönündeki sözleri ve Trump'ın önümüzdeki birkaç hafta içinde yeni bir teşvik pakete  açıklayacağını bildirmesi de piyasaya pozitif yönde katkı yapan faktörler  arasında.

Risk varlıklarla Salı günü görülen dalgalanmaların öncesinde Wall Street Pazartesi günü yapıcı bir seans geçirmişti. Hisse senetleri yatırımcıların güçlü bilançoları olan şirketlerde pozisyon almaya devam etmeleri ve "evden çalışma" ekonomisine ilişkin beklentilerin iyileşmesiyle tırmandı.

Nasdaq 100 Endeksi yüzde 1'den fazla yükseldi ve Nasdaq Bileşik Endeksi yılın en uzun yükseliş serisinde art arda yedinci günlük artışını kaydetti.

Borsa İstanbul'da yükseliş rekorlara gidecek mi?

Borsalardaki yükseliş sürdürülebilir değil

Endeks bankacılık önderliğinde pozitif

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)