E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yükselişle açıldı---

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Avrupa borsaları yükselişle açıldı
17 Haziran 2020 - 10:09 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın konuşması sonrası Avrupa borsaları hafif alıcılı başladı

Açılışın ardından, Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0.1, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0.2, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0.3, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0.3 ,Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0.2 yükselirken, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0.2 geriledi.

Yatırımcılar son günlerde Trump yönetiminin dünyanın en büyük ekonomisini desteklemek için yaklaşık 1 trilyon dolarlık altyapı teklifine hazırlanmasından destek buldu. Ayrıca FED'in bireysel olarak şirket tahvili alımlarına başlaması da etkili oldu.

Fed Başkanı Jerome Powell, Salı günü ABD ekonomisinin pandemiden kaynaklı sert hasarı geri çevirmesi için önünde uzun bir yol olduğunu söyledi.

İkinci dalga korkusu ve jeopolitik endişeler dünyayı temkinli olmaya itiyor. Pekin yeni enfeksiyon endişesiyle okulları kapattı. Çin ile Hindistan askerleri arasında sınırda çatışma yaşandı.

Aspiriant LLC idari direktörü Sandi Bragar, Bloomberg TV ile gerçekleştirdiği mülakatta "Çok fazla belirsizlik var ve piyasa gerçekten aceleci davranmış gibi görünüyor. Bu bizi endişelendiriyor. Bunun ilk aşamalarındayız ve toparlanmanın uzun ve yavaş olacağından endişeliyiz. Bu nedenle müşterilerimizin portföyleri için temkinli yaklaşıyoruz." dedi.

Borsa İstanbul güne hafif alımlarla başladı

Avrupa borsaları bu sene zirveyi göremez

ABD vadeli endeksleri toparlanma çabasında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)