E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yükselişle açıldı---

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Avrupa borsaları yükselişle açıldı
25 Mayıs 2020 - 10:15 borsagundem.com

Korona virüs kaynaklı kısıtlamaların kalkmaya devam etmesiyle Avrupa borsaları yeni haftaya alıcılı başladı

Açılışın ardından pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi %0,42 oranında değer kazandı.

İşlem hacimleri ABD, İngiltere ve Singapur piyasalarının tatil dolayısıyla kapalı olması nedeniyle düşük kaldı.

Virüs cephesinde, Japonya'nın Pazartesi günü Tokyo ve yakın çevresinde olağanüstü hal durumunu kaldırması bekleniyor. Avustralya'da daha fazla çocuk eğitime başlarken, İtalya'nın virüsten en fazla etkilenen kuzey bölgesinde ilk kez ölüm gerçekleşmedi. Öte yandan, ABD, vaka sayısında en yüksek ikinci seviyeye ulaşan Brezilya'dan ülkeye girişleri yasakladı.

Almanya ekonomisi ilk çeyrekte, kısıtlama tedbirlerinin tam olarak devreye dönemin son haftasında girmesine karşın, 10 yılı aşkın sürenin en büyük daralmasını yaşadı. Anketler, bu ay gerilemenin taban yaptığına ilişkin ilk işaretlerin gelmesinden önce, ekonominin Nisan ayında daha sert düşeceğini işaret ediyor.

Almanya hükümeti, hanehalkı ve işletmelere destek için halihazırda 1 trilyon eurodan (1.1 trilyon dolar) fazla fonu harekete geçirmiş durumda ve toparlanmayı desteklemek için ilave araçları devreye sokmaya yönelik bir plan hazırlıyor. Almanya merkez bankası Bundesbank, kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılması ile birlikte, ekonomik gerilemenin taban yapması gerektiğini kaydetti, ancak görünüme ilişkin belirsizliğin çok yüksek olduğu uyarısında bulundu.

Almanya ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 2.2 daraldı ve önceki çeyrekte yüzde 2.2.gerilemesi ile birlikte resesyona girdi.

Ayı piyasası rallisi mi yoksa yeni bir boğa piyasası mı?

Yeni dönemde borsalara ilgi artacak: İşte öne çıkacak sektörler

Virüs nedeniyle Almanya'nın vergi gelirleri düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)