E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yükselişle açıldı---

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Avrupa borsaları yükselişle açıldı
08 Mayıs 2020 - 10:11 borsagundem.com

Yatırımcılar kısıtlamaların kaldırılmasını beklerken Avrupa borsaları haftanın son işlem gününe alıcılı başladı

Açılısın ardından İtalyan FTSE MIB endeksi 152 puan artarken, Alman DAX enkdesi 133 puan, Fransız CAC 40 endeksi 40 puan primlendi. İngiltere borsası resmi tatil nedeniyle bugün işlem görmüyor.

Asya hisse senetleri, yatırımcıların ekonomilerin yeniden açılması yönündeki adımları ve ABD ile Çin'in ticaret müzakerelerine ilişkin hamlelerini değerlendirmesiyle Cuma günkü işlemlerde ABD ve Avrupa vadelileriyle birlikte yükseldi. Dolar geriledi.

S&P 500 Endeks vadelileri, Çin ve ABD arasında ticaret konusunda bir telefon görüşmesi gerçekleştiği yönündeki haberlerin ardından seansın en yüksek seviyesini gördü. Japonya Borsası yüzde 1.5 yükseldi. Hong Kong, Şanghay, Seul ve Sydney hisseleri de tırmandı. Yuan dolar karşısında yükseldi. ABD işsizlik başvuruları tarihi yüksek seviyelerde gelmeyi sürdürdü ancak bir önceki haftaya göre azaldı. ABD'de Cuma günü tarım dışı istihdam raporu açıklanacak.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 24'lük 2020 kayıplarını silerek artıya geçti. ABD'de 2 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi rekor seviyeye gerilemesinin ardından aşağı yönlü seyrini sürdürdü.

DAX Endeksi’nde nasıl işlem yapılır?

Yurtdışı olumlu, BIST negatif ayrıştı

ABD vadelilerinde sert yükseliş

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)