E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yükselişle açıldı---

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Avrupa borsaları yükselişle açıldı
05 Mayıs 2020 - 10:06 borsagundem.com

Normalleşme sürecinde kısıtlamaların kaldırılmaya başlanmasıyla Avrupa borsaları yeni güne alıcılı başladı

Açılışın ardından, Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 1.11, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 1.51, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1.26, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 1.75 , İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0.88 ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0.84 yükseldi.

Korona virüs salgınının yavaşlaması ile birlikte Avrupa tedbirleri gevşetilmeye ve temkinli bir şekilde iş aktivitesine geri dönmeye başlıyor.

Haftalar sonra ilk kez Berlin'de Almanya Casus Müzesi ziyaretçilere kapılarını açıyor, Roma'da barlar paket servis hizmetine başlıyor, Viyana'da ise berber salonları açılmaya başlıyor.

İtalya, İspanya, Yunanistan, Portekiz ve Almanya'nın Pazartesi günü kısıtlamaları gevşetmeye gitmesi ile Avrupa kamusal yaşamın düzenini 'yeni normale' göre kuruyor. Bu düzen daha yavaş ve eskiye göre daha az dinamik olacağı belirtilirken, kısıtlamaların haftalar hatta aylarca devam edeceği düşünülüyor.

Yapılan hamleler ekonomi üzerindeki baskıyı hafifletirken, geri dönüşlerin kısmi açılmalar kapsamında gerçekleştirilmesi işletmelerin hala eski düzenden uzakta olduğunu gösteriyor.

Borsa İstanbul'da iştaha ihtiyaç var

Asya piyasaları yükseldi

S&P 500 endeksi seviyesini korumakta zorlanacak

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)