E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yükselişle açıldı---

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Avrupa borsaları yükselişle açıldı
22 Nisan 2020 - 10:06 borsagundem.com

Avrupa borsaları pandemi ve petrol krizine rağmen yeni güne yükselişle başladı

Açılışın ardından İngiliz FTSE 100 Endeksi 32 puan artarak 5.677 puandan, Alman DAX Endeksi 34 puan artarak 10.292 puandan ve Fransız CAC Endeksi 11 puan artarak 4.375 puandan işlem gördü.

Asya'daki birçok gösterge endeks yatırımcıların enerji piyasasındaki dalgalı hareketi takip etmelerinin ardından düşük hacimli işlemlerde geriledi. 

Asya hisse senetlerindeki düşüşe Güney Kore, Japonya ve Hong Kong öncülük ederken, Şanghay Bileşik Endeksi'ndeki azalış daha sınırlı kaldı. 

Petrol fiyatları Londra'da, ABD petrol vadeli kontratlarını tarihte ilk kez sıfırın altına indiren satış dalgasının yoğunlaşması ile birlikte yaklaşık 21 yılın en düşük seviyesine indi.

Haziran vadeli Brent petrolü yüzde 16 kayıpla varil başına 16 dolar civarında seyrederken, Batı Teksas petrolü, Salı günü değerinin neredeyse yarısını yitirdikten sonra yüzde 9 geriledi. Fiyatlar, Mayıs vadeli WTI kontratını Pazartesi günü varil başına eksi 40.32 dolara kadar düşüren yoğun arz bolluğuna ilişkin endişelerin arttığı bir ortamda çöküşünü sürdürüyor.

BIST'in gündeminde TCMB var

Endekste tepki alımları fırsat olarak kullanılmalı

Petrolde düşüş genele yayıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)