E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları rekor kırdı---

Avrupa borsaları rekor kırdı

Avrupa borsaları rekor kırdı
16 Aralık 2019 - 11:44 borsagundem.com

Avrupa borsaları, haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı. İngiltere seçim sonuçları ve ABD-Çin anlaşması morali ile de rekor seviyeye tırmandı

Avrupa borsaları, haftanın ilk işlem gününe, ABD ve Çin arasında birinci faz anlaşmaya varılmasının etkisiyle alış ağırlıklı başladı.

Avrupa piyasalarında işlem gören hisse senetleri Pazartesi günü, İngiltere'de Muhafazakar Parti'nin seçimlerden zaferle çıkması ile siyasi belirsizliğin azalması ve traderların ABD-Çin ticaret anlaşmasının detaylarını beklemeleri ile birlikte tüm zamanların en yüksek seviyesine tırmandı.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,66 yükselişle 7.402,28 puan, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,46 primle 9.608,10 puan, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,55 artışla 5.951,40 puan ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,45 kazançla 23.434,78 puan oldu.

Gösterge Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.9 tırmanarak 415.59 puan ile güniçi rekor seviyesini gördü. British American Tobacco Plc yüzde 3 yükselirken, Roche Holding AG yüzde 0.9 değer kazandı.

Ticaret anlaşması ve İngiltere'de Boris Johnson'ın seçim zaferinin, bölge varlıklarına yönelik önemli riskleri potansiyel olarak azaltmasından dolayı Avrupa hisse senetleri için önemli bir dönüm noktası oldu. Ancak Stoxx Europe 600 Endeksi'nin bu yıl çift haneli yükseliş göstermesine karşın Avrupa hisse senedi fonlarından 100 milyar dolara yakın çıkış olması nedeniyle, yatırımcıların piyasaya girmeleri için halen potansiyel olduğu düşünülüyor.

Analistler, ABD ile Çin arasında birinci faz anlaşmaya varılmasıyla yatırımcıların risk iştahının arttığını ifade etti. Konuya ilişkin detaylar ve gelecek açıklamaların piyasaların odağında yer aldığını belirten analistler, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Çin'e 15 Aralık'ta uygulanması planlanan gümrük vergisi artışının iptal edildiğini ve ikinci faz anlaşma için bir an önce müzakerelere başlanacağını" duyurduğunu anımsattı.

Öte yandan, Çin de ABD'den ithal edilen ürünlere yüzde 5 ve 10 düzeyinde uygulanması planlanan ilave vergilerin askıya alındığını açıkladı.

Analistler, bugün Avro Bölgesi, İngiltere ve ABD'de aralık ayı imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)