E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yıkıldı---

Avrupa borsaları yıkıldı

Avrupa borsaları yıkıldı
15 Ağustos 2013 - 19:29 borsagundem.com

Avrupa hisseleri bazı şirketlerin beklentilerin aşağısında kalan sonuçlar açıklamasıyla beş haftanın en sert düşüşünü yaşadı

Avrupa hisseleri, beklenenden iyi gelen ABD işsizlik başvurularının Fed'in tahvil alımlarını bu yıl azaltacağı söylentilerini artırmasıyla beş haftadan uzun bir sürenin en büyük düşüşünü yaşadı.
Zurich Insurance Group AG ikinci çeyrek kâr oranının beklentileri karşılayamaması üzerine yüzde 3.6 değer kaybetti. Avrupa'nın ikinci en büyük giyim perakendecisi Hennes & Mauritz AB (H&M) beklenenden düşük satış verisi açıklaması ile son yedi haftanın en büyük kaybını yaşadı. Mısır'ın petrol ve gaz üretiminin yüzde 20'sini sağlayan BG Group Plc, ülke genelinde toplam ölü sayısının 500'ü aşmasıyla yüzde 2.4 geriledi.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.1 gerileyerek günü 305.34 puandan kapatırken, 5 Temmuz'dan bu yana en sert düşüşü kaydetti. Gösterge endeks dün Euro Bölgesi'nin üst üste 6 çeyrek dönemlik daralmadan sonra tekrar büyümeye döndüğünü gösteren veriler üzerine 22 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyeye tırmanmıştı. Endeks hâlâ yılın en düşük seviyesini 24 Haziran'da gören Stoxx 600 o günden bugüne yüzde 11 yükselmiş durumda.
Royal London Asset Management yöneticisi Andrea Williams, "Avrupa hisseleri uzun bir süre yukarı yönlü hareket etti, şu anda da kâr sezonunun sonlarına gelmemizle bugün biraz satış gördük. Fed'in tahvil alım programını azaltırken nasıl bir yöntem izleyeceğiyle ilgili bazı endişeler var. Ayrıca Mısır'daki durum da petrol fiyatlarıyla ilgili kaygılar doğuruyor" ifadelerini kullandı.
Stoxx 600 şirketlerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 31 aşağısında seyretti. İtalya, Yunanistan, Avusturya, Güney Kıbrıs ve Lüksemburg'da piyasalar bugün tatil dolayısıyla kapalıydı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)