E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yeni haftada düşüşte---

Avrupa borsaları yeni haftada düşüşte

Avrupa borsaları yeni haftada düşüşte
23 Kasım 2015 - 16:40 borsagundem.com

Avrupa borsaları yeni haftaya madencilik hisseleri öncülüğünde düşüşle başladı

Avrupa borsaları eğlence sektörü ve madencilik hisselerindeki düşüşün öncülüğünde geriliyor. 

Playtech hisseleri şirket birleşme konusunun ertelenmesiyle %8.5 gerileyerek Stoxx 600'deki seyahat ve eğlence sektörü hisselerinin en kötü performansı göstermesine neden oldu. Dünyanın önde gelen çelik üreticisi ArcelorMittal ise dolardaki yükseliş ve değerli metallerdeki düşüşle %3.7 değer kaybetti. Total hisseleri enerji sektöründeki düşüşe öncülük etti.

ATM üreticisi Diebold'un Alman ATM üreticisi Wincor Nixdorf'u satın alacağı habertiyle Wincor hisseleri %5.5 değerlendi. Credit Suisse Group hisseleri % 1.6 değer kaybederken RWE AG % 5.5 geriledi.

Gösterge endeks Stoxx 600 Londra saatiyle 1.01'de %0.4 gerileyerek 380.13 puan oldu. Euro Bölgesi'nde ekonomik aktivitenin 4.5 yılın zirvesine çıktığını gösteren veriyle endeks düşüşünün bir kısmını geri aldı. 

Stoxx 600 geçen hafta 3 ayın zirvesine yükselmişti. Bu yükselişte Fed tutanaklarında ülke ekonomisinin faiz artışını kaldıracak güçte olduğunu göstermesi ve faiz artışının 'kademeli' olacağına dair yorumlar etkili oldu. 

San Francisco Fed Başkanı John Williams hafta sonunda yaptığı açıklamada Fed'in yılın son toplantısında faiz artırmak için 'güçlü gerekçesi olduğunu söylemiş ve bu açıklamayla dolar birçok para birimi karşısında yükseldi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)