E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yatay seyretti---

Avrupa borsaları yatay seyretti

Avrupa borsaları yatay seyretti
16 Ocak 2014 - 10:41 borsagundem.com

Dün 6 yılın zirvesine ralli yapan Avrupa hisseleri, bugüne yatay seyirle başladı

Avrupa hisseleri, yatırımcılar kurumsal kârları değerlendirirken ve ABD'den gelecek olan işsizlik başvuruları verilerini beklerken, dünkü altı senenin zirvesine yaptığı ralliden sonra yatay seyretti. ABD endeks vadelileri ve Asya hisseleri de yatay seyretti.

Rio Tinto Group, 2013 maliyet düşürücü hedeflerini aşmasından sonra yüzde 1.4 yükseldi. Cie. Financiere Richemont SA, üçüncü çeyrek satış büyümesinin beklentilerin altında kalmasıyla yüzde 3.3 geriledi. Carrefour SA, Fransız perakendecinin 4. çeyrek satış verilerini açıklamasından sonra yüzde 1.2 düştü.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'den az kayıpla Londra saatiyle 08:10'da 334.45 puana indi. Gösterge endeks, Dünya Bankası'nın küresel ekonomik büyüme tahminlerini yükseltmesiyle dün Ocak 2008'den beri zirve seviyesine tırmandı. Ocak'ta yüzde 1.9 güçlenen endeks, 2013'te yüzde 17 ralli yapmıştı.Standard & Poor's 500 Endeksi vadelileri ve MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 0.1'in altında düştüler.

"Biraz gecikmeli bir Ocak yükselişinin ortasındayız," diyen Londra merkezli Peel Hunt LLP'nin piyasa stratejisti Ian Williams, "ABD veri sezonuna iyi bir başlangıç ile ve artan birleşme ve satın alımlar bize beklenen canlanmanın sinyallerini veriyor," diye görüş bildirdi. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, Stoxx 600'de işlem gören şirketlerin hacmi son 30 gün ortalamasının yüzde 66 üstünde seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)