E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları seçim belirsizliğiyle düştü---

Avrupa borsaları seçim belirsizliğiyle düştü

Avrupa borsaları seçim belirsizliğiyle düştü
04 Kasım 2020 - 12:16 borsagundem.com

Avrupa borsalar ABD seçimlerine ilişkin belirsizlikler ve artan korona virüs vakalarıyla birlikte çarşamba gününe düşüşle başladı

Avrupa borsaları, güne satıcılı bir seyirle başladı.

Açılışın ardından STOXX Europe 600 gösterge endeksi yüzde 1,2 azalarak 352 puan, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 1,9 değer kaybederek 11.868 puan oldu.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,8 azalışla 5.742 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1 düşüşle 4.761 puanda, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 1,9 gerileme ile 18.676 puanda ve İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 2,2 azalışla 6.603 puanda bulunuyor.

Euro/dolar paritesi ise önceki kapanışın yüzde 0,3 altında 1,1665 seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, Avrupa borsalarının, dünkü yüzde 2'yi aşan yükselişlerin ardından yeni güne satıcılı başladığını belirterek, satıcılı seyirde, artan korona virüs (Kovid-19) vaka sayıları ve ABD seçimlerine ilişkin devam eden belirsizliklerin etkili olduğunu söyledi.

Bugün ABD ve Avrupa'da açıklanacak hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi ile ABD'de özel sektör istihdamı ve dış ticaret dengesi verilerinin takip edileceğini bildiren analistler, ABD'deki başkanlık seçiminden gelecek haberlerin yatırımcıların odağında bulunmaya devam ettiğini aktardı.

Wall Street vadelilerinde seçim depremi

 

Piyasa uzmanlarının seçim gözlemleri nasıl?

 

Borsa İstanbul'da ABD seçimi fiyatlanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kor5805 Kasım 2020 11:44

    Blançolara bakıldıgında düzenli kar eden hisseler yerinde sayarken veya eksilere düşerken zarar eden hisselerin yükseliş göstermesi bence anlamsız geliyor. Alt pazarda sürekli bürüt takas uugulanması brnce ky korumuyor aracı kurumların işine geliyor istedikleri gibi tahtayla oynuyorlar. Bir an önce sürekli bürüt takas kalkması lazım diye düşünüyorum.

  • Uyumsuz05 Kasım 2020 07:34

    Borsayı oyuna çeviren patron onların yamakları ile bu yapılanlara son ana kadar müdahale etmeyen sizlersiniz

  • Celal baba05 Kasım 2020 00:08

    Süper kâr eden şirketler yerinde sayıyor Zarar üstüne zarar eden şirketler yukarıda ondan sonra yerli yatırımcıyı koruyoruz halde lan oradan

  • Baytar04 Kasım 2020 23:29

    Bay başkan, gerçekte şirketin özsermayesi eksi, uydumuşsun bir marka değeri martavalı, şirketlerde Absürt/abartılı biçimde, milyarlar(katrilyon) mesbesinde değer yazıyor markaya ve hopp özsermaye oluyor artı. Değerleme şirketleri zaten sabıkalı, toplumda itibarları sıfır. işte Bu durum oyunun daniskası.

  • Murtaza yandanvuran04 Kasım 2020 20:29

    Oyunnu siz oynuyorsunuz bizler de izliyoruz resmen küçük yatırımcıyı soyduruyor ses dahi çıkarmıyosunuz tavan giderken ceza hisse düşerken gıl yok bırak aslanım yapamıyorsunuz

  • Mert04 Kasım 2020 19:58

    Spk birazda patronlara anlatsın oyun yeri olmadığını. Yüzyılın sahtekarlığını yapan Glyho patronuna mesela. Adam naturel gazı arz edicem diye diye gazladı hisseyi ardından arzı geri çekti. Bu şimdi normal bişeymi. Manipülasyonun babası bu.

  • May04 Kasım 2020 19:00

    Borsa bir oyun değilse açığa satış neyin nesi, olmayan bir hissa nasıl satılır

  • Cxc04 Kasım 2020 17:47

    Çıkartın spor hisselerini de görelim kottan

  • Hamido04 Kasım 2020 15:00

    Kurul'ca yetkilendirilmiş yatırım danışmanlığı ve benzeri sermaye piyasası faaliyeti izni olan kişi veya kurumlara itibar edenlerde şap'a oturuyor. Onlar da izinli/ruhsatlı Genelde, al dedikleri hissede satış Sat dedikleri hisse alış yapıyorlar. Yabancı ve büyük kapitalistlerin emrindeler, ky.ları onlara peşkeş çekiyorlar.

  • Fafaf04 Kasım 2020 14:22

    Haah ne guldum ama ne halt ettigi belli olmayan bir kurum gelmis akil veriyor is yapsin ilk once is milleti soydurup sonrada ölü taklidi yapiyor gelmis oyun degil diyor guldurmeyin beni yaaa kurumunuzda kac kisinin bist hesabi var onu aciklasin kac kisinin ne kadar parasi bar onu aciklasin islemlerini aciklasin

  • Hüseyin Yazgan 04 Kasım 2020 13:48

    Siz önce kendi sorumluluğunuzu bilin, kottan çıkarılmayı hakeden şirketlere önlem alma, işlem kısıtlaması getirme sonra borsa oyun değildir de. Ben kar eden şirkete giriyorum da ne oluyo. 2 kademeye baskılayan emirleri silip yazan spükülatörlere bir şey desenize ya sıkıyorsa. Aç gözlü ky ye de bir şey dememek olmaz gidip te tavandan almasınlar onlarda. Ama ben gerçekten yaturımcıyım diyende kazanamıyor