E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları karışık seyirle açıldı---

Avrupa borsaları karışık seyirle açıldı

Avrupa borsaları karışık seyirle açıldı
10 Eylül 2020 - 10:33 borsagundem.com

Avrupa borsaları ECB toplantısına odaklandı. Yatırımcılar Euro Bölgesi para politikalarını ve faiz kararını bekliyorlar

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Euro Bölgesi'ndeki para politikası konulu son toplantısı öncesinde Perşembe günü Avrupa hisse senetleri karışık seyirle açıldı.

Açılışın ardından, Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,1, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,1 yükselirken, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,1 geriledi. Almanya'da DAX 30 endeksi, İspanya'da IBEX 35 endeksi ve İtalya'da FTSE MIB endeksi yatay hareket etti.

Avrupalı yatırımcılar ECB’nin Türkiye saati ile 14:45’te açıklayacağı faiz kararına ve parasal politika açıklamalarına odaklanmış durumda. Analistler merkez bankasının bu hafta para politikalarında ince ayar yapabileceğini ve hatta uzun vadede enflasyon hedeflerini revize ederek ABD Merkez Bankası’nı takip edebileceğini düşünüyor.

Son politika toplantısından bu yana ekonomik veriler toparlanmanın yavaşladığına dair işaretler gösterdi. Euro değer kazandı ve Euro Bölgesi’nde çekirdek enflasyon Ağustos ayında rekor seviyelerde geriledi.

Küresel piyasalar ABD Çalışma Bakanlığı’nın haftalık işsizlik başvuruları raporlarını izleyecekler. Dow Jones’un hazırladığı ankete göre ekonomistler geçen hafta açıklanan 881.000 rakamının aşağısında bir rakam olacağını düşünerek 850.000 yeni işsizlik başvuru olacağını öngörüyorlar.

Gün içerisinde İngiltere’de Lloyd, Dunelm, Saga ve Morrisons’ın bilanço bildirmesi bekleniyor. Almanya, Fransa ve İtalya tüketici duyarlılık verilerini açıklayacak. Ayrıca Fransa ve İtalya Temmuz ayı endüstriyel üretim verilerini paylaşacaklar.

Uzun vadeli yatırım kazandıracak

 

Borsa İstanbul'da yükseliş sürecek mi?

 

Yükseliş eğilimi devam etse de sınırlı kalabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)