E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları karışık seyirle açıldı---

Avrupa borsaları karışık seyirle açıldı

Avrupa borsaları karışık seyirle açıldı
27 Ağustos 2020 - 10:25 borsagundem.com

Yatırımcıların FED toplantısına odaklandığı Perşembe gününde endeksler karışık bir seyirde güne başladı

Avrupa borsaları güne karışık seyirle başladı. Açılışın ardından, Stoxx Europe 600 gösterge endeksi ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi yatay seyrederken, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,1, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,1 yükseldi, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,3, İtalya'da FTSE MIB endeksi yüzde 0,5 değer kaybetti.

Küresel yatırımcılar ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın gün içerisinde yapacağı konuşmaya odaklanmış gözüküyor. Powell’ın FED’in pandemi sürecinin ekonomik etkileriyle savaşmak için yeni bir pandemi dönemi piyasa aracını tanıtması bekleniyor. FED'in enflasyon hedefi %2 oranındaydı. Ancak son mali krizden bu yana geçen on yıl içinde enflasyon hedefinin altına düştüğü görülmemişti.

Piyasalarda gözler Powell'ın konuşmasında

Asya Pasifik piyasalarında Perşembe günü karışık bir seyirle ilerlerken en son ekonomik veriler Çin ekonomisinin toparlanmaya devam ettiğini gösteriyor. Petrol piyasası da Perşembe günü Texas ve Luuisiana eyaletlerini vurması beklenen büyük kasırga nedeniyle kapanan petrol tesis ve rafinerilerine odaklanmış durumda.

Korona virüs cephesinde ise biyoteknoloji firması Moderna Çarşamba günü potansiyel korona virüs aşılarının yaşlı hastalardaki erken dönem klinik denemelerde gelecek vaat eden sonuçlar verdiğini açıkladı.

Avrupa borsalarında Bouygues, WWP, Hays ve Rolls Royce’un gün içerisinde bilanço açıklaması bekleniyor. Ekonomik veriler takvimine bakıldığında ise gün içerisinde İsviçre ikinci çeyrek büyüme rakamlarını, İtalya ise temmuz ayı endüstriyel verilerini açıklayacak.

Borsa İstanbul'da toparlanma sürüyor

 

ABD'nin ham petrol stokları azaldı

 

Kore MB faizi rekor düşük seviyede bıraktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)