E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları karışık seyirle açıldı---

Avrupa borsaları karışık seyirle açıldı

Avrupa borsaları karışık seyirle açıldı
30 Temmuz 2020 - 10:23 borsagundem.com

Avrupalı şirketlerin bilançolarını değerlendiren Avrupa endeksleri Perşembe gününe karışık seyirle başladı

Avrupa borsaları, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz oranlarını sabit tutmasının ardından Perşembe gününe karışık seyirle başladı. FED’den yapılan açıklamada ekonomiye desteklemek için “tüm araçların” kullanılacağı ifade edildi.

Avrupa hisse senetleri, şirketlerin bilanço bildirimlerine odaklanmış durumda. Volkswagen, korona virüs salgını nedeniyle araç teslimatlarında %27'lik bir düşüş yaşandığı bir dönemde ilk yarıda 800 milyon euroluk (940 milyon dolar) bir işletme kaybı rapor ettikten sonra kâr payını azalttı. Fransız rakibi ise Renault ilk yarıda 7,3 milyar euroluk net zarar raporladı.

Açılışın ardından, Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0.1, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0.1 yükselirken, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 1.1 Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0.2, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0.3 ve İtalya'da FTSE MIB endeksi yüzde 0.6 değer kaybetti.

Fed ardından gözler ABD büyüme datasına çevrildi

 

Güvenli liman varlıklara talep güçleniyor

 

Asya borsaları Fed'in kararıyla karışık seyretti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)