E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları karışık seyirde açıldı---

Avrupa borsaları karışık seyirde açıldı

Avrupa borsaları karışık seyirde açıldı
28 Nisan 2020 - 10:08 borsagundem.com

Petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte Avrupa borsaları yeni günde yönünü bulamadı

Açılışın ardından, Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0.11, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0.1, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0.02, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0.5 yükselirken, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0.16 geriledi. Fransa'da CAC 40 endeksi ise yatay açıldı.

Petrol fiyatları, petrol depolama kapasitesinin hızla dolma noktasına yaklaştığı bir ortamda, en büyük petrol destekli Borsa fonunun (ETF) beklenmedik bir şekilde en aktif petrol kontratı varlıklarını satmaya başlaması ile birlikte varil başına 11 doların altına indi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Pazartesi günü değerinin dörtte birini yitirdikten sonra yaklaşık yüzde 17 daha düştü. The United States Oil Fund LP, elindeki tüm Haziran vadeli Batı Teksas petrolü (WTI) kontratlarını sattı ve bunun sonucu Temmuz vadeli WTI fiyatları ile fark genişlerken, geçen hafta petrol fiyatlarının tarihte ilk kez sıfır seviyesinin altına inmesine naden olan fiyat çöküşünün tekrarlanabileceğine yönelik korkular arttı. ABD'de üreticiler, depolama kapasitelerinin dolmasından dolayı ellerindeki petrolü ülkenin acil stoklarına vermeye başladı.

Borsa İstanbul, küresel piyasalara uygun yön çiziyor

Küresel piyasalar pozitif görünümünü koruyor

ABD vadeli endeksleri hafif geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)