E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları İtalya hariç düşüşle kapandı---

Avrupa borsaları İtalya hariç düşüşle kapandı

Avrupa borsaları İtalya hariç düşüşle kapandı
23 Ağustos 2022 - 20:17 borsagundem.com

Avrupa borsaları haftanın ikinci işlem gününü İtalya hariç kayıpla tamamladı

Avrupa borsaları, yatırımcıların yüksek enflasyona karşı merkez bankalarının agresif faiz artırımlarına devam edeceği endişeleri sebebiyle İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi hariç günü düşüşle tamamladı.

Kapanışta gösterge endeksi Stoxx Europe 600 yüzde 0,42 değer kaybederek 431,35 puana geriledi.

Sağlık ve medya sektörlerindeki şirketlerin hisseleri sırasıyla ortalama yüzde 1,61 ve yüzde 1,65 değer kaybederken, petrol ve gaz şirketlerinin hisseleri ortalama yüzde 3,15 değer kazandı.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,61 azalarak 7.488,11 puana, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,27 düşerek 13.194,23 puana, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,26 değer kaybıyla 6.362,02 puana geriledi.

Öte yandan, İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,97 artarak 22.380,06 puana yükseldi.

Öte yandan, yatırımcılar, ABD Merkez Bankası (Fed) ve Avrupa Merkez Bankasının (ECB) enflasyonu frenlemek için daha agresif faiz artırımına gideceği endişesi taşırken, Fed'in Wyoming'de 25-27 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek Jackson Hole Ekonomi Sempozyumu da bu hafta odak noktası olacak.

Sempozyumda, Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı konuşmanın, Fed'in enflasyonu frenlemek yaklaşımına biraz daha ışık tutması bekleniyor. Powell'ın, Fed'in enflasyonu yüzde 2'ye geri getirecek kadar sıkı politika yapma taahhüdünü yinelemesi de öngörülüyor.

BİST 2 hisseye açığa satış ve kredili işlem yasağı getirdi

 

En fazla para girişi olan hisseler 23/08/2022

 

En fazla açığa satış yapılan hisseler 23/08/2022

 

Dört şirket geri alım yaptı

 

Borsada yükseliş hız kesmiyor

 

Dolarda yükseliş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )23 Ağustos 2022 21:43

    Avrupada ciddi manada GAZ sıkıntısı söylemleri var. Büyün sistem a dan z ye Rus gazı ile yaşanacak gerilim üzerine yeni programlar yapıyor. RÜetimler nasıl değişir, iş sahaları nasıl etkilenir, tedarik zincirleri nasıl problemler yaşar, GAZ artışları nasıl enflasyon yapar, gaz nasıl maliyet arttırır vb. vb. Avrupa ciddi manada  ukrayna/rusya savaşının problemlerini yaşıyor. ABD istediğide bu değil midi? Rusya gelişimi dursun ama avrupa birliğide gelişim olarak tökezlesin. Özelliklede Almanya en büyük yarayı alırsa avurpa birliği durgunlaşır tökezler... Neyse Ben Türkiye olayın bakıyorum peki ya biz ? Almanya en büyük ihtacat ülkemiz orada tökezleyen üretimler bizleri nasıl etkiler ? avrupada devletler tüketmez ise bizden ihracat etme gereksinimi azalır. Bizim ekonomi, programı ihracat üzerine yazıldı ? .... FEd desen şahin açıklama yapabilir, abd de istenen zafer şarkıları söylenmesi erken olacak deniyor... böyle işte :D süper özeti.

  • Yunusss23 Ağustos 2022 21:07

    Düşmeyen borsa yapmışlar