E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları haftayı yükselişle kapattı---

Avrupa borsaları haftayı yükselişle kapattı

Avrupa borsaları haftayı yükselişle kapattı
13 Mart 2020 - 21:10 borsagundem.com

Avrupa borsaları, politika yapıcıların hızla yayılan koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkisini hafifletmek için likiditeyi artırma ve teşvik paketleri açıklamasının ardından haftanın son işlem gününü yükselişle kapattı

Avrupa borsaları kapanışında, gösterge endeks Stoxx Europe 600 günü yüzde 1,43 yükselerek, 299,16 puandan tamamladı.

Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,83 artarak 4.118,36 puana, Almanya'da DAX 30 endeksi ise günü yüzde 1,19 değer kazanarak 9.232,08 puana yükseldi.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 2,46’lık artışla 5.366,11 seviyesinden kapandı.

Avrupa Birliği'nin (AB) ihtiyaç halinde bütçe açığı oranı gibi mali kuralları askıya alınacağını açıklamasının etkisiyle Çin dışında virüsten en fazla etkilenen ülke olan İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi ise yüzde 7,12 değer kazanarak, 15.954,29 puana yükseldi.

Öte yandan, merkezi İsviçre'nin Basel kentinde bulunan Roche’nin yeni bir koronavirüs testi için ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nden (FDA) acil durum izni aldığını açıklamasından sonra hisseleri bugün yüzde 2,6 değer kazanarak kapandı.

Alman hükümeti, Kovid-19 salgınının derinleşen ekonomik etkisiyle mücadele etmek için şirketlere sınırsız likidite sağlanacağını açıkladı.

AB'nin salgına karşı hazırladığı pakette, 37 milyar avroluk bir yatırım destek paketi planlanırken, Avrupa ekonomisini desteklemek için ne gerekiyorsa yapılacağı taahhüdünde bulunuldu.

AB'nin koronavirüsün ekonomik etkisiyle nasıl mücadele edeceğine ilişkin Brüksel'de düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, koronavirüsle mücadele için AB üyesi devletlere bütçe açıkları ve devlet yardımları konusunda esneklik kazandıracaklarını belirtti ve İtalya için, "AB, ne gerekiyorsa yardım etmeye kesinlikle hazır." dedi.

Borsa İstanbul toparlanma sürecine girdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatan sever 14 Mart 2020 13:29

    Bizim borsanın ralli yapması gerekirdi. Malasef tam tersi oldu çünkü her defasında süreci çok iyi yürüttüğünü söyleyen sayın sağlık bakanı sayesinde ülkemizde virüslü kişilerin olduğunu söylemesi bu kişilerin nerde olduğu kimler olduğunu açıklamaması (hasta hakları diyerek) tüm ülkede panik korku ve endişeye sevk etmiştir. Tüm ülkemiz vatandaşlarımız kendi bölgelerinden şüphe eder olmuştur. Şuana kadar hiç bir ekonomik tedbir alınmamış ekonomimiz kendi kaderine terk edilmiştir. Tüm yatırımcı üretici ürün tedarikçisi ve satıcıları (gıda hariç) çok zordadır. Sağlık bakanı ve ekonomiyle ilgili bakanlıkların acil şekilde bu ortamı sonlandıracak bir çözüm bulmaları gerekmektedir. Medya karşısında veya twet atmakla virüsden nasıl korunur diye açıklamalarla bu süreç sürdürülemez daha radikal kararlar alınması gerekmektedir

  • Osman13 Mart 2020 23:28

    Ky parasına göz dikmiş spk %10 marjı kaldır da insanlar zararını çıkarsın.

  • ALEVİ DİNİNDENİM13 Mart 2020 21:47

    Bunca insanı ölüme götüren tedirgin eden acı yaşatan bu virüs öğretiyorki hiçbirşey ama hiçbirşey eskisi gibi değil.Tüm iyi güzel ve erdemli insanlara güzel bir gelecek olmasını diliyorum.Herşey para değil.Para kaybettik kazanılır ama birçok ülkede insanlar öldü ölenlere rahmet diliyorum.

  • Nihat14 Mart 2020 13:00

    Sen rahmet dilesen de dilemesen de herkes hak ettiği yere gider.  Allah sel. yangın, hastalık  deprem ve başka türlü afetler ile azmış ve haddi aşmış toplumları terbiye eder.  Yani herkes nerede hata  yaptım diye düşünmeli!  Körü körüne nankörlüğü asalet ve fazilet imiş gibi gösterirsen böyle belanı bulursun.