E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları güne karışık başladı---

Avrupa borsaları güne karışık başladı

Avrupa borsaları güne karışık başladı
17 Ocak 2023 - 11:34 borsagundem.com

Yatırımcılar Davos'taki zirveye odaklanırken Avrupa borsaları İtalya hariç düşüşle açıldı

Enflasyon beklentilerindeki iyileşmenin getirdiği rahatlığa rağmen resesyon endişelerinin kuvvetlenmesi yatırımcıların temkinli davranışı sürdürmesine yol açıyor. Avrupa borsaları, haftanın ikinci gününe karışık bir seyirle başlarken İtalya artıdaki tek endeks oldu. 

Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,14 azalışla 454 puan, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,11 değer kaybederek 15.118 puana geriledi.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,15 düşüşle 7.848 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,12 azalışla 7.035 puanda, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,12 değer kaybıyla 8.861 puanda ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,13 geriyerek 25.936 puanda bulunuyor.

Euro/dolar paritesi, dün 1,0876 ile Nisan 2022'den bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından şu dakikalarda 1,0830 seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, küresel pay piyasalarında enflasyon beklentilerindeki iyileşmeye karşın ekonomik aktiviteye dair temkinli yaklaşımın korunması ile karışık bir seyir izlendiğini söyledi.

ECB'den faiz indirimi sinyali

Euro Grubu Başkanı Paschal Donohoe'nun, Davos'ta gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmada ekonominin önemli direnç seviyesinde olduğunu ve resesyonun önlenebileceğini söylediğini anımsatan analistler, bu gelişme sonrası Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yılın ilk yarısının tamamlanmasının ardından faiz indirimlerine başlayabileceği beklentisinin gündeme geldiğini kaydetti.

Analistler, Davos Zirvesi'nden gelecek haber akışının yatırımcıların odağında kalmaya devam ettiğini ifade ederek, veri gündeminde ise ABD'de New York Fed sanayi endeksi ile Almanya'da ZEW ekonomik görünüm endekslerinin öne çıktığını bildirdi.

Öte yandan bugün açıklanan nihai verilere göre Almanya'da enflasyon aralıkta yıllık yüzde 8,6 ile beklentiler doğrultusunda arttı.

Davos’ta resesyon çıkardılar

 

Piyasaların gözü kulağı Davos'ta

 

Boğa piyasasını şekillendirecek 3 gelişme

 

Borsa güne yükselişle başladı

 

Küresel piyasalarda karışık seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa 17 Ocak 2023 20:45

    İktidar giderse eski saltanat olmaz tabi önden ülkeye şartlı bağış yapıp sonra iha al bu paraya kim diyecek illaki bu bile dokunur