E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları Fed ve ECB öncesinde güne alıcılı başladı---

Avrupa borsaları Fed ve ECB öncesinde güne alıcılı başladı

Avrupa borsaları Fed ve ECB öncesinde güne alıcılı başladı
15 Haziran 2022 - 10:56 borsagundem.com

Avrupa'da endeksler, Fed'in faiz kararı ve Avrupa Merkez Bankası'nın olağan dışı toplantısı öncesinde güne artıda başladı

Avrupa borsaları, Amerikan Merkez Bankası Fed'in ve Avrupa Merkez Bankası ECB'nin kritik toplantıları öncesinde güne alış ağırlıklı başladı.

Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,56 artışla 409,6 puan, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,99 değer kazancıyla 13.436 puan oldu.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,48 yükselişle 7.222 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,03 primle 6.007 puanda ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 2,17 değer kazancıyla 22.320 puanda bulunuyor.

Euro/dolar paritesi, şu dakikalarda önceki kapanışının yüzde 0,5 üzerinde 1,0470 seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, bugün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları öncesinde küresel pay piyasalarında dalgalı bir seyir izlendiğini bildirdi.

ECB Yönetim Konseyi'nin, mevcut piyasa koşullarını görüşmek üzere bugün önceden planlanmamış bir toplantı yapacağının duyurulmasının ardından Avrupa borsalarında yükseliş eğiliminin hızlandığını aktaran analistler, toplantıdan çıkacak sonuçların varlık fiyatlarında oynaklığı artırabileceğini ifade etti.

Almanya'da dün açıklanan yıllık enflasyon, mayısta 7,9 artarak ilk petrol krizinin yaşandığı 1973-1974 kışından bu yana en yüksek seviyeye ulaşırken, Almanya'nın 10 yıllık tahvil faizi yüzde 1,75'le son sekiz yılın zirvesine, İtalya'nın 10 yıllık tahvil getirileri ise yüzde 4,19'a çıktı.

Analistler, son veri ve fiyatlamaların ECB para politikası kararlarında beklediği alana sahip olamayacağına işaret etmeye başladığını belirterek, ECB’nin toplantı kararının, İtaya ile Almanya'nın 10 yıllık tahvil faiz farkının dün Mayıs 2020'den bu yana ilk kez 250 baz puanın üzerine çıkmasının ardından gelmesine dikkati çekti.

MAKROEKONOMİK VERİLER

Bugün, Fed ve ECB toplantılarının yanı sıra Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi ve dış ticaret istatistikleri ile ABD'de perakende satış verilerinin takip edileceğini kaydeden analistler, başta doğal gaz olmak üzere emtia fiyatlarındaki seyrin de yatırımcıların odağında olduğunu söyledi.

Avrupa Merkez Bankası'nda olağanüstü toplantı

 

Biden'dan Wall Street'e rest, işçilere destek

 

Altın da Fed'in faiz kararına odaklandı

 

Bugün gözler Fed'de

 

ABD ve Avrupa vadelileri karışık seyir izliyorlar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)15 Haziran 2022 11:10

    FED bugun karar verecek. Ama gerçekten akıllar karışmış durumda. FED lokomatif daha önce söz verdi programında 50 baz puan ile bir kaç ay ilerleyeceğim dedi.. Ama piyasa o kadar panıklı ve olayın ciddiyetini son haftalarda gördüğü, nereye paralarını park edeceklerini bilemiyor. Birde oluşan çift kutuplu dünya abd+avrupa = çin+Asya mal alma/almama işleri birbirlerine balta ile saldıran piyasalarda oluşturdu.  Şuan FED 50 yaparsa az olur, hatta geç olur diyen bazı PARA BABALARI türedi. Özellikle paradan+para kazanan aBd kurum +para babaları şaşkın. paralarını güvenli ortamda tutmak için FED e baskıları arttı. FED daha fazla artış yapsın istiyorlar. FED ekonomiyi bozmamak, programını uygulamak istiyor, işçi,ücretli, çalışan ve reel ekonomi... FED bir tarafı seçecek ... herkesi artık mutlu etmek imkansızlaşıyor. FED dediği gibi 50 miyapacak mı ? yoksa dediğinin üzerinde 75 mi yapacak ?