E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları enflasyon endişeleriyle düştü---

Avrupa borsaları enflasyon endişeleriyle düştü

Avrupa borsaları enflasyon endişeleriyle düştü
09 Mayıs 2022 - 20:08 borsagundem.com

Avrupa borsaları, küresel yatırımcıların enflasyon endişeleriyle riskli varlıklardan çıkış yapmasının ardından haftanın ilk işlem gününü düşüşle tamamladı.

Avrupa borsaları kapanışında, gösterge endeksi Stoxx Europe 600 yüzde 2,9 azalarak 417,46 puana indi.

Teknoloji şirketlerinin hisseleri bugünkü satışlarla ortalama yüzde 4,7'nin üzerinde düşüş gösterirken, bu durum hemen hemen tüm sektörlerde hisse senetlerini baskıladı.

Stoxx 600 Seyahat ve Eğlence Endeksinin yüzde 6'nın üzerinde değer kaybetmesi dikkati çekti.

Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 2,75 azalışla 6.086.02 puana ve Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 2,15 düşüşle 13.380,67 puana geriledi.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 2,32 kayıpla 7.216,58 puana ve İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 2,74 değer kaybederek 22.832,56 puana düştü.

Avrupa borsalarındaki sert düşüşte, küresel yatırımcıların enflasyona ilişkin endişeleri etkili oldu.

Avrupa’da geçen haftayı sert düşüşle tamamlayan endeksler, devam eden jeopolitik riskler, Çin'de Kovid-19 salgını tedbirlerinin enflasyonist baskılara ilişkin endişeleri artırması, sıkı para politikasının büyümeyi olumsuz etkileyeceğine dair kaygılar ve tahvil faizlerindeki hızlı yükselişin etkisiyle yeni haftanın açılışında da negatif seyrini sürdürdü.

Rusya-Ukrayna savaşına yönelik belirsizlikler sürerken, Çin'de Kovid-19 salgınına ilişkin "sıfır tolerans" politikasında hiçbir gevşemeye gidilmemesi ve ülkenin finans merkezi Şanghay'da tedbirlerin sıkılaştırılması, küresel enflasyonist baskıların daha da artacağına ilişkin endişeleri gündeme getirdi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) geçen haftaki toplantısından 75 baz puanlık faiz artırım ihtimalini zayıflatan açıklamaların gelmesi ise para politikasının enflasyonla mücadelede yetersiz kalacağı tartışmalarını başlattı.

Yarın bu şirketin ortakları temettü hakkı kazanacak

 

Enka İnşaat 2022 ilk çeyrekte 491,6 milyon TL zarar açıkladı

 

MKK o hissedarları uyardı

 

İş Bankası'nın aktif büyüklüğü 1 trilyon TL'ye ulaştı

 

Ufuk Yatırım hisselerine tek fiyat tedbiri getirildi

 

BİM 2022'nin ilk çeyreğinde net karını ikiye katladı

 

Koç Holding 2022 ilk çeyrekte net karını yüzde 217 yükseltti

 

Borsada pozitif seyir

 

Dolar 15 TL'yi aştı

 

Altın yeni haftada negatif seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali10 Mayıs 2022 00:36

    Borsa bu gün %3 çıkar... Bir hafta sonra 33 DÜŞER...twni gelene bir hoşgeldin der...

  • Davut şen09 Mayıs 2022 23:41

    Borsanın alternatifi yok.

  • Mucise Reis ;)09 Mayıs 2022 22:42

    Çok erken yazıp risk yuksek ama. Ben yarın önemli görüyorum TEPKİ adımları gözlenebilir. Tepki yeşillenmesi olabilir. yaniiii Türkçesi, abd vadeliler aç öncesinde almanya avrupada vadelilere bak. tahvillere bak yeşil mi? kırmızı mı ? bunların geneli ölçü ve rota çizmene yardımcı olabilir. Yani yeşillenen bir tepki gelebilir. ama ne zaman deli gibi yeşilliklerde al al al yaparlar rakamlara bakmadan işte o zaman yine çakıp malı yataya geçebilirler... yarın benim için böyle beklenti var. ama durumu netleştirmek için Asya piyasalarını sonuçlanmasını görmek lazım Gelişen ortamda onlarında uyumu yada adımları önemli. eskisi gibi 5 parasız deil. o bakımdan yarın daha iyi bir gün olabilir. dünyada toparlanmalar gözlemleyebiliriz. sabah bakalım rota çizelim.