E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları düşüşle açıldı---

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Avrupa borsaları düşüşle açıldı
21 Eylül 2020 - 10:42 borsagundem.com

Avrupalı büyük bankalardaki şüpheli işlem iddiaları ve artan korona virüs vakaları ile Avrupa borsaları haftanın ilk seans gününe düşüşle başladı

Avrupa borsaları haftaya düşüşle başladı. Avrupalı bankalara ilişkin yapılan suçlamalar ve artan korona virüs vakaları yatırımcı duyarlılığını etkileyen faktörler olarak dikkat çekti.

Açılışın ardından, STOXX Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,5, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,9, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,1, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,6, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,6 ve İtalya'da FTSE MIB endeksi yüzde 0,5 değer kaybetti.

Turizm şirketleri ve banka hisseleri %2,3’e varan düşüşlerle en fazla kayıp veren sektörler oldu. Yatırımcılar korona virüs vaka artışları kadar hafta sonu Avrupa bankalarındaki şüpheli fonlara ilişkin suçlamaları da değerlendirdi.

Asya’da Hong Kong borsasında listelenen Standard Chartered ve HSBC hisseleri büyük miktarda şüpheli fon bulundurdukları iddialarıyla birlikte sert bir düşüş yaşadı. Hang Seng endeksinde Standart Chartered hissesi %2,69, HSBC hissesi %2,91 oranında değer kaybetti. HSBC hissesi gün içerisinde 25 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Söz konusu düşüş içerisinde çok sayıda küresel kredi kuruluşlarını da bulunduran bankaların yirmi yıllık bir süre boyunca şüpheli fonları taşıdıkları iddiasının basına yansımasıyla birlikte geldi. İddialar ABD Hükümeti’ne sunulan gizli belgelerin sızmasıyla desteklendi.

HSBC sözcüsü konuyla ilgili CNBC’nin yönelttiği soruya, “Şüpheli işlemlerin belgelenmesi ile ilgili yorum yapmıyoruz” ifadelerine yer verdi. Standard Chartered ise, “Gerçek şu ki her zaman kara para aklama ve yaptırımlardan kurtulma girişimleri olacaktır” açıklamasında bulundu. Banka sözcüsü söz konusu durumun finansal suçlarla mücadele etme sorumluğunun ciddi olduğunu gösterdiğini belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü Cuma günü yaptığı uyarıda korona virüsün hiçbir yere gitmediği ve haftada yaklaşık 50 bin kişinin ölümüne sebep olduğu konusunda uyardı. DSÖ’nün Acil Durumlar Programı Direktörü Dr. Mike Ryan şu anda olmak istenilen yerde bulunulmadığını belirtti.

ECB Başkanı Lagarde’nın açıklamaları ön planda

 

UBS altında boğa piyasası bekliyor

 

Asya borsaları yeni haftaya düşüşle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)